Werken bij Soleo

Soleo ontwikkelde zich tot een van de leidende multichannel contactcenters in de Benelux. Vanuit 13 locaties in de Benelux en één offshore locatie op Curaçao worden elke dag weer talloze contactmomenten voor uiteenlopende opdrachtgevers professioneel en zeer klantgericht verwerkt. De groeiende organisatie is de werkgever van ruim 1200 werknemers. Het vinden en aantrekken van nieuwe collega’s is een van de meest kritische bedrijfsprocessen en daarnaast essentieel voor continuïteit en groei.

Nadat we medio 2018 al de positionering – magisch goed in klantcontact – mochten ontwikkelen, en de middelen zoals visual identity en website realiseerden, hebben we nu een unieke “Soleo werken bij” omgeving ontworpen en gerealiseerd. Deze op zichzelf staande website is daarnaast via API gekoppeld met Recruitee waardoor vacatures naadloos uitgewisseld en bijgewerkt worden!

 

Nieuwe ‘Werken Bij’ omgeving

Soleo is een snel groeiende organisatie. Er komen niet alleen telkens contactcenters bij, het bedrijf weet steeds meer aansprekende merken aan zich te verbinden met haar eigen unieke aanpak. Tegelijkertijd is er veel concurrentie op het gebied van de arbeidsmarkt, merken en contactcenters zijn allemaal op zoek naar mensen voor een klantenservice afdeling.

De recruiters van Soleo gebruiken een grote verscheidenheid aan kanalen om hun vacatures bij de juiste mensen te krijgen. Platforms zoals Recruitee helpen daarbij maar ze verspreiden hun vacatures daarnaast ook via Social Media. De website is daarbij een belangrijke thuisbasis, mensen die meer informatie willen bezoeken vaak als eerst de website. Voor de Werken Bij omgeving waren de vacatures onderdeel van de algemene Soleo website. Maar de algemene informatie op deze website was natuurlijk op klanten gericht. Soleo zocht dus naar een manier om haar potentiële werknemers op de juiste manier te ontvangen en informeren. De Werken Bij Soleo omgeving.

Bekijk de Soleo werken bij omgeving live

Het verschil dat wij hebben mogen ontwikkelen

In 2018 positioneerden wij het merk Soleo al. We waren daarnaast verantwoordelijk voor het logo, de huisstijl, het webdesign, de websiteontwikkeling en de content (beelden en tekst). In 2022 hebben we op het bestaande WordPress platform een technische en design-upgrade doorgevoerd waardoor de Soleo website weer helemaal klaar is voor de komende jaren.

Tegen het einde van 2022 zijn wij gevraagd om ook de “Werken Bij” website te verzorgen. Daarbij moest er niet alleen een volledig nieuwe website met een eigen stijl (conform huisstijl) ontworpen en gebouwd worden, wij moesten ook meedenken over de strategie. Dat laatste begon bij de keuze voor het subdomein maar leidde ook tot een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en het opstellen van een SEO/SEA plan. Vervolgens kon de website ontworpen en gebouwd worden.

 

Snel schakelen, meedenken en professioneel; dat zijn de 3 woorden die bij mij opkomen als ik aan onze samenwerking denk. En dat heeft Merkelijkheid ook bij dit traject weer waargemaakt. Doordat we al enkele jaren samenwerken kennen zij Soleo en komen we samen snel tot mooi resultaat. De toevoeging van videocontent is op deze werken bij omgeving echt van toegevoegde waarde.
Sandra Hulsenboom
— Marketing & Communicatie

Content is King

Een knappe website zonder content is natuurlijk geen succes. Daarom werkten wij met Soleo aan unieke content voor dit nieuwe platform. Wij verzorgden:

 • Tekstproductie
 • Fotografie van werknemers op locatie
 • Videoproductie

Onderstaande video van een van hun medewerkers geeft een leuke inkijk in de organisatie.

 

 

De toekomst van Soleo

Met een positionering en middelen die staan als een huis, gaan we als partners verder met de online marketing van dit mooie en ambitieuze merk. Op basis van (SEO) artikelen en advertising, en natuurlijk een constante analyse en regelmatige rapportage, mogen wij Soleo bijstaan met de implementatie van hun content marketing strategie. Dit gaat leiden tot stijgende merkwaarde, meer traffic, meer conversie, meer sollicitaties en natuurlijk waardevolle leads. Ook de Werken Bij omgeving gaat een mooie bijdrage leveren aan het succes van deze groeiende organisatie.

Werkzaamheden

 • Positionering
 • Huisstijl
 • Website(s)
 • Tekstproductie
 • Fotografie
 • Video
 • SEO
 • Klantcases
 • Projectmanagement