Animatie
Design & DTP
Fotografie
Interview & Tekst
Jaarverslag
Online jaarverslag
Positionering
Videocontent

Buma/Stemra

Buma/Stemra is de collectieve beheersorganisatie voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers en zorgt ervoor dat zij een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Merkelijkheid is al jaren verantwoordelijk voor content en corporate communicatie. Denk aan de realisatie van jaarverslagen, videoproductie, animaties en campagnes. Wij ontwikkelden daarnaast ook Buma/Stemra's nieuwe positionering: where the music is.

buma-stemra

Merkelijkheid was de marketing buitenboordmotor van Buma/Stemra van 2012 tot 2023.

Looptijd

Positionering, strategie, (online) jaarverslagen, video, animatie, fotografie, tekstproductie, huisstijl.

Deliverables

Met de ijzersterke “where the music is” positionering is Buma/Stemra klaar voor het volgende decennium in een sterk veranderende en digitale wereld.

Resultaat

Merkelijkheid ❤️ Buma/Stemra

Al sinds 2012 werken wij met Buma/Stemra samen aan de positionering en de vertaalslag richting strategie en communicatie. Zo realiseerden wij talloze jaarverslagen en met het door ons ontwikkelde online continious reporting platform werden we zelfs genomineerd voor de prestigieuze Dutch Interactive Awards. In 2021 werd Merkelijkheid gevraagd voor het ontwikkelen van de nieuwe positionering. Met een brede groep interne en externe stakeholders hebben we het merk Buma/Stemra neergezet voor de toekomst. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor talloze campagnes, video- en animatieproducties. 

Het resultaat mag er zijn, de positionering; Where the Music is, staat centraal in alle uitingen van Buma/Stemra.

Online continuous reporting (jaar)verslagomgeving

Help ons met het bedenken én de realisatie van een unieke, online omgeving waarin Buma/Stemra haar financiële resultaten en bestuurlijke verslagen op een zo duidelijk mogelijke manier aan haar leden en aangeslotenen presenteert. Een mooi feit is dat we met deze custom omgeving genomineerd werden voor de Dutch Interactive Awards.

Merkelijkheid was altijd verantwoordelijk voor het concept, een groot deel van de tekstrealisatie en de vormgeving. Het 2018 verslag moest bijdragen aan de koers die in de organisatie is ingezet, eentje die zich het best laat kenmerken door maximale transparantie richting de leden en aangeslotenen. Naast de realisatie van het “gewone” jaarverslag van zowel Buma als Stemra zijn wij extreem trots op het resultaat van de online variant. In een interactieve omgeving lijkend op een online music player laat Buma/Stemra precies zien wat er in het afgelopen verslagjaar is gerealiseerd en hoe dit zich verhoudt tot voorgaande jaren.

Een technische uitdaging was dat wij ons als eis hadden gesteld dat deze omgeving zowel op mobiel als andere schermformaten perfect moest functioneren. Omdat deze online applicatie mobile-first is ontwikkeld, is dat gelukt. Iets dat wij nog niet eerder zagen als het gaat om online verslag-omgevingen.

Bekijk hier het resultaat

Samen met Merkelijkheid werken wij aan de herpositionering van ons merk. Daarnaast zijn zij partners in content en (financiële) corporate communicatie. Denk aan online jaarverslagen, video's en animaties. Wij werken heel prettig samen met Merkelijkheid en hebben groot vertrouwen in hun expertise op het gebied van merkontwikkeling.

Annabel Heijen

-

Buma/Stemra

Deze collega's hebben meegewerkt aan dit project

Jens Diepenhorst

Jens Diepenhorst

Developer

Tal Gonen

Tal Gonen

Strateeg

Ties Morskate

Ties Morskate

Merkstrateeg

Sam Verloop

Sam Verloop

Designer

Sam van Dalen

Sam van Dalen

Contentcreator

Emma Stroosma

Emma Stroosma

Marketeer

Vrijblijvend advies 

Welke aanpak past bij jouw bedrijf? Met concrete voorbeelden vertel ik je precies wat mogelijk is, en welke resultaten je gaat realiseren. In 30 minuten weet je precies wat we bieden.

Plan een gesprek