Buma/Stemra

Buma/Stemra is de collectieve beheersorganisatie voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers en zorgt ervoor dat zij een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Merkelijkheid is al jaren verantwoordelijk voor content en corporate communicatie. Denk aan de realisatie van jaarverslagen, videoproductie, animaties en campagnes. Wij ontwikkelden daarnaast ook Buma/Stemra’s nieuwe positionering: where the music is.

 

 

 

Merkelijkheid ❤️ Buma/Stemra

Al sinds 2012 werken wij met Buma/Stemra samen aan de positionering en de vertaalslag richting strategie en communicatie. Zo realiseerden wij talloze jaarverslagen en met het door ons ontwikkelde online continious reporting platform werden we zelfs genomineerd voor de prestigieuze Dutch Interactive Awards. In 2021 werd Merkelijkheid gevraagd voor het ontwikkelen van de nieuwe positionering. Met een brede groep interne en externe stakeholders hebben we het merk Buma/Stemra neergezet voor de toekomst. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor talloze campagnes, video- en animatieproducties. 

Het resultaat mag er zijn, de positionering; Where the Music is, staat centraal in alle uitingen van Buma/Stemra.

Online continuous reporting (jaar)verslagomgeving

Help ons met het bedenken én de realisatie van een unieke, online omgeving waarin Buma/Stemra haar financiële resultaten en bestuurlijke verslagen op een zo duidelijk mogelijke manier aan haar leden en aangeslotenen presenteert. Een mooi feit is dat we met deze custom omgeving genomineerd werden voor de Dutch Interactive Awards.

Merkelijkheid was altijd verantwoordelijk voor het concept, een groot deel van de tekstrealisatie en de vormgeving. Het 2018 verslag moest bijdragen aan de koers die in de organisatie is ingezet, eentje die zich het best laat kenmerken door maximale transparantie richting de leden en aangeslotenen. Naast de realisatie van het “gewone” jaarverslag van zowel Buma als Stemra zijn wij extreem trots op het resultaat van de online variant. In een interactieve omgeving lijkend op een online music player laat Buma/Stemra precies zien wat er in het afgelopen verslagjaar is gerealiseerd en hoe dit zich verhoudt tot voorgaande jaren.

Een technische uitdaging was dat wij ons als eis hadden gesteld dat deze omgeving zowel op mobiel als andere schermformaten perfect moest functioneren. Omdat deze online applicatie mobile-first is ontwikkeld, is dat gelukt. Iets dat wij nog niet eerder zagen als het gaat om online verslag-omgevingen.

Bekijk hier het resultaat

Samen met Merkelijkheid werken wij aan de herpositionering van ons merk. Daarnaast zijn zij partners in content en (financiële) corporate communicatie. Denk aan online jaarverslagen, video's en animaties. Wij werken heel fijn samen met Merkelijkheid en hebben een groot vertrouwen in hun expertise op het gebied van merkontwikkeling.
Annabel Heijen
— Manager Marketing & Communicatie

Contentmarketing

Buma/Stemra vaart een nieuwe koers. Om deze nieuwe koers kracht bij te zetten hebben we samen met Buma/Stemra een videoconcept bedacht waarin we niet het bestuur laten vertellen wat deze koers is maar wel door medewerkers, gebruikers en andere stakeholders. Met veel aandacht voor belichting, camerastandpunt, animatie, geluid en boodschap hebben we deze “To The Beat Of The Drum” productie gerealiseerd. Ook hebben we door middel van online marketing (linkedIn advertising, Facebook/Instagram) een groter bereik gecreëerd voor deze belangrijke boodschap. Met een animatie is het mogelijk om vrij complexe materie begrijpelijk te maken. Voor Buma/Stemra mochten we in de afgelopen jaren tientallen animaties verzorgen. Over het “hoe en waarom” van de organisatie, tot aan de resultaten van een bepaald verslagjaar. Hieronder een voorbeeld waarin we uitleggen wat Buma/Stemra doet, voor wie en met welk resultaat. Een andere voorbeeld gaat in op de resultaten van het verslagjaar 2019.

Merkelijkheid is het bureau voor positioneren en Leadgeneratie

Buma/Stemra en Merkelijkheid werken inmiddels al bijna 10 jaar samen. Inmiddels begrijpen wij de organisatie, de business(uitdagingen) en de cultuur als geen ander!