LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk met ruim 875 miljoen leden in 200 landen. Dankzij haar zakelijke focus heeft het platform een unieke positie in ons social media landschap bemachtigd. Naast de standaard functionaliteiten zoals een persoonlijk profiel, bedrijfspagina of groep biedt LinkedIn een aantal extra, betaalde functionaliteiten. Deze functies richten zich voornamelijk op het vinden en trainen van talent of nieuwe opdrachtgevers. Misschien ben je al bekend met LinkedIn Recruiter, LinkedIn Sales Navigator of LinkedIn Advertising? Wij duiken met onze artikelen in LinkedIn Advertising, het platform waarmee je op LinkedIn en LinkedIn Audience Network adverteert.

Op LinkedIn adverteren is wat ons betreft een onmisbaar onderdeel van elk gedegen B2B online marketing plan. De zakelijke focus en verschillende advertentiemiddelen maken het een fijn platform om bij (potentiële) opdrachtgevers onder de aandacht te komen, maar wat het advertentieplatform echt uniek maakt zijn de zakelijke kenmerken waarmee je een doelgroep samenstelt. Met kenmerken zoals functietitel, bedrijfsnaam, opleiding of branche stel je namelijk een zeer specifieke doelgroep samen. Benieuwd wat je moet doen om het volledige potentieel van LinkedIn te benutten? Lees verder, dan delen we onze ervaringen, inzichten én voorbeelden.

We delen onze inzichten en ervaringen met LinkedIn adverteren en bieden antwoord op een aantal vaak gestelde vragen. Regelmatig plaatsen we nieuwe informatie, voorbeelden en inzichten. Beantwoorden wij jouw vraag nog niet? Stel de vraag per mail en we voegen het met plezier toe!

Wat zijn de voordelen van LinkedIn als B2B advertentieplatform?

LinkedIn is wereldwijd, maar zeker ook in Nederland hét zakelijke social media platform waar jouw potentiële B2B relaties en klanten op zoek gaan naar informatie en inspiratie. Waar de meeste bedrijven, zowel B2B als B2C, al wel een bedrijfspagina hebben en het platform gebruiken om nieuwe werknemers te vinden wordt LinkedIn adverteren veel minder toegepast. En dat terwijl het zoveel mogelijkheden biedt! Met organische LinkedIn activiteit blijf je toch vooral binnen je eigen eerste-, tweede- en misschien derdegraads netwerk zichtbaar. Met LinkedIn adverteren realiseren we zichtbaarheid onder een grotere doelgroep. Dit zijn onze vijf belangrijkste redenen om dit jaar nog budget vrij te maken en te starten met Linkedin adverteren:

  • LinkedIn is het grootste zakelijke social media platform
  • Jouw concurrentie gebruikt LinkedIn Advertising nog niet
  • LinkedIn advertising biedt een unieke kans: meetbare outbound marketing
  • Adverteren op LinkedIn is zeer kosten efficiënt
  • Bereik precies de juiste doelgroep én leer deze beter kennen

Deze redenen zetten we uitgebreid uiteen in B2B adverteren: de voordelen van LinkedIn Advertising

LinkedIn gebruik wereldwijd 2023

 

 

Twee B2B voorbeelden van LinkedIn adverteren

Dankzij de verschillende campagnedoelen, advertentiemogelijkheden en doelgroep kenmerken kan je LinkedIn op zeer uiteenlopende manieren inzetten ter ondersteuning van je marketing en sales activiteiten. We maken het graag concreet met twee B2B voorbeelden van Linkedin campagnes, één met een zeer specifieke doelgroep en één met een bredere, branche georiënteerde doelgroep. We delen alles van doelstelling tot aan anonieme resultaten én zetten deze af tegen onze eigen LinkedIn Benchmark.

Adverteren op LinkedIn: account based sales ondersteuning in b2bAccount based sales ondersteunen met LinkedIn campagne

LinkedIn is hét platform waarmee je gegarandeerd zichtbaarheid realiseert bij de beslissing makers van bedrijven waar jij graag (meer) zaken mee doet. Voor een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is in de high-tech en semicon industrie bouwen en optimaliseren wij regelmatig campagnes ter ondersteuning van hun account based sales teams. Het voordeel van deze aanpak is de zeer specifieke doelgroep, meestal bestaat deze uit één of enkele bedrijven in combinatie met de juiste functietitels. Daardoor kunnen we onze doelgroep heel gericht aanspreken.

B2B product lanceren met LinkedIn campagne

Vorig jaar introduceerde één van onze opdrachtgevers, een Nederlandse machinebouwer, een nieuw product waarmee zij zowel haar bestaande als potentiële nieuwe klanten een totaal nieuwe verpakkingsoplossing biedt. Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met dit nieuwe, innovatieve product? Door een juiste mix van verschillende middelen zoals de nieuwsbrief, artikelen, het bekende dealernetwerk én adverteren op LinkedIn hebben we in korte tijd veel zichtbaarheid en websiteverkeer gerealiseerd. We richtte ons in deze campagne tot Retailers in zowel Nederland als Duitsland.

Benieuwd naar de resultaten van beide voorbeelden én onze vergelijking met onze LinkedIn benchmark? Lees dan 2 voorbeelden van adverteren op LinkedIn.

Engagement op LinkedIn

Waar kijk jij naar om te beoordelen of de content die je op LinkedIn plaatst aanslaat bij je doelgroep? Engagement rate is een beproefd cijfer om je online prestaties te meten. Wij kijken graag naar dit cijfer omdat het in één oogopslag iets zegt over je prestaties, dit maakt een vergelijking over verschillende periodes eenvoudig. Daarom gebruiken we het LinkedIn engagement rate in onze maandelijkse online marketing rapportages. Er is echter één nadeel, LinkedIn biedt alleen een engagement rate per post en niet over je gehele bedrijfspagina. Dit hebben we opgelost door zelf te onderzoeken welke engagements LinkedIn meeneemt in haar engagement rate, zodat we deze berekening ook op de bedrijfspagina los kunnen laten. LinkedIn telt de volgende engagements:

  • kliks
  • likes
  • reacties
  • shares
  • nieuwe volgers

LinkedIn engagement rate uitgelegd: formule om je linkedin engagement rate te berekenen

Maar, wat is nu een goede LinkedIn engagement rate? Het antwoord op die vraag geven we je in het volledige artikel, LinkedIn engagement rate ontrafeld + benchmark.

Waarom LinkedIn adverteren?

Eigenlijk zijn er zoveel verschillende manieren om LinkedIn adverteren te integreren in je online marketing plannen dat we een flinke lijst kunnen maken waarom LinkedIn adverteren, maar we hebben drie concrete voorbeelden uiteen gezet. Namelijk LinkedIn adverteren ter ondersteuning van je beursbezoek, LinkedIn adverteren voor leadgeneratie én LinkedIn adverteren om merkbekendheid te realiseren. Die laatste mogen we zelfs visueel maken door de campagnemiddelen, doelen en resultaten van één van onze langstlopende partnerships te delen: Apex Dynamics.

Merkbekendheid vergroten op LinkedInVideocampagne op LinkedIn gericht op merkbekendheid en videoweergaven

Apex Dynamics BV is leverancier van tandwielkasten, rondsels en heugels. De verschillende LinkedIn campagnes die we nu een aantal jaar voor Apex ontwikkelen zijn een goed voorbeeld van hun aandacht voor online marketing én grote bereidheid om nieuwe dingen te proberen. Met verschillende campagnes vergroten we de merkbekendheid van Apex Dynamics onder technici die zich bezighouden met mechatronica en robotica. We verspreiden verschillende films waarin de persoonlijke en service gerichte aard van Apex goed naar voren komt. In de films staan producten, kennis en mensen centraal.

Beursbezoek combineren met LinkedIn campagne

Hoe vaak bezoek of sta jij als standhouder op vakbeurzen? Onze opdrachtgevers gaan meestal een aantal keer per jaar naar beurzen. Om het effect van beursbezoeken en investeringen te vergroten ondersteunen we deze onder andere met campagnes op LinkedIn. Een voorbeeld is de Achema beurs waar één van onze opdrachtgevers in 2022 standhouder was. Ter ondersteuning van afspraken met (potentiële) opdrachtgevers en bezoeken aan hun stand hebben we LinkedIn Advertising gecombineerd met het telefonisch benaderen van relaties. De advertentie luidt simpelweg “Meet us at Achema 2022 in Frankfurt”.

LinkedIn adverteren voor leadgeneratie

Verreweg de meeste campagnes die wij voeren zijn gericht op leadgeneratie. Dit is hét campagnedoel om ook daadwerkelijk contact te leggen met je B2B doelgroep. Hoe het werkt? Doormiddel van een LinkedIn leadformulier delen we, in ruil voor contactgegevens, een whitepaper, factsheet of andere waardevolle download met onze doelgroep. In ons volledige artikel delen we de geanonimiseerde resultaten van één van onze opdrachtgevers waar we regelmatig leadcampagnes voor inzetten.

Benieuwd naar de verschillende campagnes en resultaten? Lees dan ons volledige artikel Waarom LinkedIn? 3 voorbeelden van B2B adverteren.