Lees op deze pagina alles over LinkedIn adverteren. Scroll omlaag voor een overzicht van onderwerpen en veelgestelde vragen.
LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk met ruim 875 miljoen leden in 200 landen. Dankzij haar zakelijke focus heeft het platform een unieke positie in ons social media landschap bemachtigd. Naast de standaard functionaliteiten zoals een persoonlijk profiel, bedrijfspagina of groep biedt LinkedIn een aantal extra, betaalde functionaliteiten. Deze functies richten zich voornamelijk op het vinden en trainen van talent of nieuwe opdrachtgevers. Misschien ben je al bekend met LinkedIn Recruiter, LinkedIn Sales Navigator of LinkedIn Advertising? Wij duiken met onze artikelen in LinkedIn Advertising, het platform waarmee je op LinkedIn en LinkedIn Audience Network adverteert.
Op LinkedIn adverteren is wat ons betreft een onmisbaar onderdeel van elk gedegen B2B online marketing plan. De zakelijke focus en verschillende advertentiemiddelen maken het een fijn platform om bij (potentiële) opdrachtgevers onder de aandacht te komen, maar wat het advertentieplatform echt uniek maakt zijn de zakelijke kenmerken waarmee je een doelgroep samenstelt. Met kenmerken zoals functietitel, bedrijfsnaam, opleiding of branche stel je namelijk een zeer specifieke doelgroep samen. Benieuwd wat je moet doen om het volledige potentieel van LinkedIn te benutten? Lees verder, dan delen we onze ervaringen, inzichten én voorbeelden.
We delen onze inzichten en ervaringen met LinkedIn adverteren en bieden antwoord op een aantal vaak gestelde vragen. Regelmatig plaatsen we nieuwe informatie, voorbeelden en inzichten. Beantwoorden wij jouw vraag nog niet? Stel de vraag per mail en we voegen het met plezier toe!
Sluit je aan bij 2.250 Online Marketing professionals en ontvang wekelijks een mail met een nieuw inzicht, artikel of whitepaper.
LinkedIn is wereldwijd, maar zeker ook in Nederland hét zakelijke social media platform waar jouw potentiële B2B relaties en klanten op zoek gaan naar informatie en inspiratie. Waar de meeste bedrijven, zowel B2B als B2C, al wel een bedrijfspagina hebben en het platform gebruiken om nieuwe werknemers te vinden wordt LinkedIn adverteren veel minder toegepast. En dat terwijl het zoveel mogelijkheden biedt! Met organische LinkedIn activiteit blijf je toch vooral binnen je eigen eerste-, tweede- en misschien derdegraads netwerk zichtbaar. Met LinkedIn adverteren realiseren we zichtbaarheid onder een grotere doelgroep. Dit zijn onze vijf belangrijkste redenen om dit jaar nog budget vrij te maken en te starten met Linkedin adverteren:
Deze redenen zetten we uitgebreid uiteen in B2B adverteren: de voordelen van LinkedIn Advertising
Dankzij de verschillende campagnedoelen, advertentiemogelijkheden en doelgroep kenmerken kan je LinkedIn op zeer uiteenlopende manieren inzetten ter ondersteuning van je marketing en sales activiteiten. We maken het graag concreet met twee B2B voorbeelden van Linkedin campagnes, één met een zeer specifieke doelgroep en één met een bredere, branche georiënteerde doelgroep. We delen alles van doelstelling tot aan anonieme resultaten én zetten deze af tegen onze eigen LinkedIn Benchmark.
LinkedIn is hét platform waarmee je gegarandeerd zichtbaarheid realiseert bij de beslissing makers van bedrijven waar jij graag (meer) zaken mee doet. Voor een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is in de high-tech en semicon industrie bouwen en optimaliseren wij regelmatig campagnes ter ondersteuning van hun account based sales teams. Het voordeel van deze aanpak is de zeer specifieke doelgroep, meestal bestaat deze uit één of enkele bedrijven in combinatie met de juiste functietitels. Daardoor kunnen we onze doelgroep heel gericht aanspreken.
Vorig jaar introduceerde één van onze opdrachtgevers, een Nederlandse machinebouwer, een nieuw product waarmee zij zowel haar bestaande als potentiële nieuwe klanten een totaal nieuwe verpakkingsoplossing biedt. Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met dit nieuwe, innovatieve product? Door een juiste mix van verschillende middelen zoals de nieuwsbrief, artikelen, het bekende dealernetwerk én adverteren op LinkedIn hebben we in korte tijd veel zichtbaarheid en websiteverkeer gerealiseerd. We richtte ons in deze campagne tot Retailers in zowel Nederland als Duitsland.
Benieuwd naar de resultaten van beide voorbeelden én onze vergelijking met onze LinkedIn benchmark? Lees dan 2 voorbeelden van adverteren op LinkedIn.
Wil jij meer weten over het inzetten van LinkedIn voor jouw bedrijf? Wij gaan graag met je in gesprek over de organische en betaalde kansen van LinkedIn!
Sluit je aan bij 2.250 Online Marketing professionals en ontvang wekelijks een mail met een nieuw inzicht, artikel of whitepaper.
Waar kijk jij naar om te beoordelen of de content die je op LinkedIn plaatst aanslaat bij je doelgroep? Engagement rate is een beproefd cijfer om je online prestaties te meten. Wij kijken graag naar dit cijfer omdat het in één oogopslag iets zegt over je prestaties, dit maakt een vergelijking over verschillende periodes eenvoudig. Daarom gebruiken we het LinkedIn engagement rate in onze maandelijkse online marketing rapportages. Er is echter één nadeel, LinkedIn biedt alleen een engagement rate per post en niet over je gehele bedrijfspagina. Dit hebben we opgelost door zelf te onderzoeken welke engagements LinkedIn meeneemt in haar engagement rate, zodat we deze berekening ook op de bedrijfspagina los kunnen laten. LinkedIn telt de volgende engagements:
Maar, wat is nu een goede LinkedIn engagement rate? Het antwoord op die vraag geven we je in het volledige artikel, LinkedIn engagement rate ontrafeld + benchmark.
Eigenlijk zijn er zoveel verschillende manieren om LinkedIn adverteren te integreren in je online marketing plannen dat we een flinke lijst kunnen maken waarom LinkedIn adverteren onmisbaar is, maar we hebben drie concrete voorbeelden uiteen gezet. Namelijk LinkedIn adverteren ter ondersteuning van je beursbezoek, LinkedIn adverteren voor leadgeneratie én LinkedIn adverteren om merkbekendheid te realiseren. Die laatste mogen we zelfs visueel maken door de campagnemiddelen, doelen en resultaten van één van onze langstlopende partnerships te delen: Apex Dynamics.
Apex Dynamics BV is leverancier van tandwielkasten, rondsels en heugels. De verschillende LinkedIn campagnes die we nu een aantal jaar voor Apex ontwikkelen zijn een goed voorbeeld van hun aandacht voor online marketing én grote bereidheid om nieuwe dingen te proberen. Met verschillende campagnes vergroten we de merkbekendheid van Apex Dynamics onder technici die zich bezighouden met mechatronica en robotica. We verspreiden verschillende films waarin de persoonlijke en service gerichte aard van Apex goed naar voren komt. In de films staan producten, kennis en mensen centraal.
Hoe vaak bezoek of sta jij als standhouder op vakbeurzen? Onze opdrachtgevers gaan meestal een aantal keer per jaar naar beurzen. Om het effect van beursbezoeken en investeringen te vergroten ondersteunen we deze onder andere met campagnes op LinkedIn. Een voorbeeld is de Achema beurs waar één van onze opdrachtgevers in 2022 standhouder was. Ter ondersteuning van afspraken met (potentiële) opdrachtgevers en bezoeken aan hun stand hebben we LinkedIn Advertising gecombineerd met het telefonisch benaderen van relaties. De advertentie luidt simpelweg “Meet us at Achema 2022 in Frankfurt”.
Verreweg de meeste campagnes die wij voeren zijn gericht op leadgeneratie. Dit is hét campagnedoel om ook daadwerkelijk contact te leggen met je B2B doelgroep. Hoe het werkt? Doormiddel van een LinkedIn leadformulier delen we, in ruil voor contactgegevens, een whitepaper, factsheet of andere waardevolle download met onze doelgroep. In ons volledige artikel delen we de geanonimiseerde resultaten van één van onze opdrachtgevers waar we regelmatig leadcampagnes voor inzetten.
Benieuwd naar de verschillende campagnes en resultaten? Lees dan ons volledige artikel Waarom LinkedIn? 3 voorbeelden van B2B adverteren.
Wil jij meer weten over het inzetten van LinkedIn voor jouw bedrijf? Wij gaan graag met je in gesprek over de organische en betaalde kansen van LinkedIn!
Ontvang ons factsheet en krijg direct toegang tot onze nieuwsbrief, waarin we regelmatig nieuwe artikelen en inzichten delen met ruim 2.250 online marketing professionals.
Met welke LinkedIn advertising strategie behaal jij maximaal resultaat? Wil je effectief adverteren op LinkedIn, dan komt er meer bij kijken dan een leuke post maken en deze boosten met een budget. Een relatief simpele strategie kan je in drie stappen opzetten, maar wat we vooral belangrijk vinden is dat je rekening houdt met je customer journey. Is jouw hoofddoel nieuwe leads? Vraag je dan eerst af of jouw doelgroep al bereid is om persoonlijke gegevens te delen in ruil voor een interessante download. Of kennen ze je misschien nog niet goed genoeg? Ben je überhaupt al bekend bij je doelgroep, of wil je jouw merk introduceren onder een nieuwe doelgroep? Denk voordat je van start gaat na over de customer journey. Hoe ziet deze eruit en in welke fase zit de groep die je aan wilt spreken?
Wij zijn ervan overtuigd dat een goede LinkedIn campagne past in de customer journey. Daarom werken we, zeker wanneer leadgeneratie het hoofddoel is, met meerdere campagnefases en verschillende campagnedoelstellingen. Hoeveel fases en welke campagnedoelen dit zijn, is uiteraard afhankelijk van je doelgroep én doelstelling. In ons volledige artikel delen we meer over onze visie op LinkedIn advertising strategie en loodsen we je door de drie stappen waarmee je zelf een strategie opstelt:
Onze uitgebreide toelichting lees je in het artikel “LinkedIn advertising strategie”
Welke resultaten mag je verwachten van een LinkedIn campagne? Voor een uitgebreid antwoordt op die vraag kijken we naar onze LinkedIn benchmark. Natuurlijk mag je weergaven, kliks, leads of sollicitanten verwachten. Maar hoeveel en tegen welke kosten is een complexere vraag, die sterk afhankelijk is van je campagnedoel. Met onze LinkedIn benchmark bieden we je een antwoord op deze vragen. Onze benchmark is gebaseerd op campagnes die wij uitvoeren voor onze opdrachtgevers, voornamelijk B2B organisaties actief in West-Europa. Zij willen met LinkedIn advertising voornamelijk nieuwe klanten werven. In dit deel van onze benchmark bespreken we de drie campagnefases die wij daarvoor gebruiken: merkbekendheid, websiteverkeer en leadgeneratie. Hierbij kijken we met name naar CTR, CPC en CPM maar we geven ook informatie over andere KPI’s, afgesteld op het campagnedoel.
Hoeveel procent van je weergaven leidt tot een klik? De Click Through Rate (CTR) is een belangrijke KPI omdat het iets zegt over de interesse van de doelgroep in jouw advertenties. Hierbij is het belangrijk om te weten dat LinkedIn de CTR niet altijd op dezelfde manier meet. In een merkbekendheid campagne tellen veel meer kliks mee voor dit cijfer, zo telt ook een klik naar de bedrijfspagina of een like als klik. In campagnes gericht op websiteverkeer telt alleen een klik naar de landingspagina. Maar wat is de gemiddelde CTR?
Hoeveel moet je gemiddeld besteden om op LinkedIn een klik te realiseren? Dit beoordelen we op basis van de Cost per Click (CPC). Uit onze benchmark halen we de gemiddelde CPC per campagnefase:
Op LinkedIn is je Cost Per Mille (CPM) misschien wel de belangrijkste kostenfactor om in de gaten te houden, het bedrag dat het kost om je advertentie duizend keer te tonen. Dit bedrag wordt, anders dan bijvoorbeeld het aantal kliks, altijd op dezelfde manier vastgesteld. Daarom vinden wij het een goede KPI om campagnes met elkaar te kunnen vergelijken. Ook is het een betrouwbare factor om je budgetten op te baseren en is het een vaak gebruikte (standaard) biedstrategie. Maar, wat is een gemiddelde CPM per campagnefase?
Wat kan je met deze gemiddelden? We hopen je hiermee inzicht te geven in wat je mag verwachten van een LinkedIn campagne. Uiteraard is dit slechts een gemiddelde en kan dit per markt, doelgroep en zelfs in bijvoorbeeld vakantieperiodes sterk verschillen. In ons uitgebreide artikel “LinkedIn benchmark resultaten” gaan we daarom veel uitgebreider in op op deze KPI’s. We laten je daar niet alleen het gemiddelde zien, maar duiden ook de bandbreedte. De bandbreedte biedt veel meer nuance, waarmee we nog beter kunnen beoordelen of een campagne naar verwachting presteert of niet. Daarnaast vertellen we in ons uitgebreide artikel meer over andere KPI’s afgesteld op de campagnedoelen, zoals het bereik, het aantal weergaven per LinkedIn account en de gemiddelde kosten voor een LinkedIn lead.
Sluit je aan bij 2.250 Online Marketing professionals en ontvang wekelijks een mail met een nieuw inzicht, artikel of whitepaper.