Apex Dynamics

Apex Dynamics en Merkelijkheid werken al bijna een decennium samen. In die tijd is Apex Dynamics gegroeid van uitdager in de markt tot aan marktleider op het gebied van tandwielkasten, tandheugels en rondsels van de hoogste kwaliteit. Samen ontwikkelden we positioneringen “loopt harder” en later “move forward”, websites die leads genereren, traffic en merkwaarde met talloze artikelen en een hele database aan videocontent.

Merkelijkheid ? Apex

Apex Dynamics is voor ons hét voorbeeld van het succesvol laden van een positionering. Toen Apex Dynamics op de Europese markt haar intrede deed concurreerden zij in een markt met gevestigde namen. Zij waren de uitdager en er bestond een grote behoefte om al meteen een unieke positie in het hoofd van de potentiële klanten in te nemen. Samen ontwikkelden wij op basis van markt, merk en communicatie medio 2012 de positionering “Apex Loopt Harder”. Die drie woorden vormden de basis voor storytelling, campagnes en gedrag. Het “harder lopen” ging enerzijds in op het gedrag dat past bij de uitdager, een extreem hoge klantgerichtheid en anderzijds op de kwaliteit van hun producten die meer omwentelingen (RPM) dan die van de concurrentie aankonden. Deze positionering vormde de basis van het succes van de organisatie.

Medio 2019 was Apex Dynamics inmiddels marktleider op het gebied van spelingsarme tandwielkasten.  Apex Dynamics en vooral directeur Thom van Oss heeft sinds de oprichting altijd geïnvesteerd in innovatie. Samen met Merkelijkheid werden partners gevonden zoals University Racing Eindhoven, het Human Power Team en talloze andere studententeams. Maar ook bijvoorbeeld innovators en avonturiers zoals Edwin ter Velde van Clean To Antartica. Vanuit een visie op innovatie en het bijdragen aan deze innovatie niet alleen met geld maar juist ook met kennis en onderdelen levert Apex Dynamics een bijdrage aan de toekomst. De huidige positionering, die gaat over beweging (dat is immers wat overbrenging/tandwielkast doen) en die gaart over de toekomst is dan ook “move forward”.

Move forward met Merkelijkheid

Het “harder lopen” zat, zit en zal voor altijd in het DNA van de organisatie blijven. Dat deze extreme klantgerichtheid onderhevig is aan verdere digitalisering is een feit. Wij mochten in het afgelopen decennium de marketingpartner van Apex Dynamics zijn en ontwikkelden rond de positioneringen websites, honderden artikelen en video’s en een marketingsysteem dat leads genereert.

Bekijk hier de website van de markleider op het gebied van tandwielkasten

Door continue te sparren met Merkelijkheid, waarbij ze ons regelmatig een spiegel voorhouden (soms pijnlijk hard maar altijd fair), is het mede door hun aanpak gelukt om gezamenlijk onze commerciële doelstellingen te realiseren. Dat ik ook graag met Merkelijkheid het lopen van 9 holes of een lekker diner inplan, kenmerkt onze relatie.
Thom van Oss
— Directeur Apex Dynamics

Contentmarketing

Voor Apex Dynamics vormt videocontent een belangrijke schakel in de contentmarketing-mix. Wij realiseerden talloze video’s met als primaire doel om de positionering te laden en de merkwaarde te versterken. Maar deze video’s zorgen ook voor meer bereik, een betere vindbaarheid, meer traffic en meer conversie. De  website beschikt inmiddels over een waardevolle en unieke videodatabase met video’s in verschillende categorieën. We laten hier een paar producties zien:

Merkelijkheid is het bureau voor positioneren en Leadgeneratie

Buma/Stemra en Merkelijkheid werken inmiddels al bijna 10 jaar samen. Inmiddels begrijpen wij de organisatie, de business(uitdagingen) en de cultuur als geen ander!