Dashboarding
E-learning
Fotografie
Interview & Tekst
Linkbuilding
Positionering
SEA
SEO
Videocontent
Website

Apex Dynamics

Apex Dynamics en Merkelijkheid werken al bijna een decennium samen. In die tijd is Apex Dynamics gegroeid van uitdager in de markt tot aan marktleider op het gebied van tandwielkasten, tandheugels en rondsels van de hoogste kwaliteit. Samen ontwikkelden we positioneringen "loopt harder" en later "move forward", websites die leads genereren, traffic en merkwaarde met talloze artikelen en een hele database aan videocontent.

apex

Sinds 2011 is Merkelijkheid de marketing buitenboordmotor van Apex Dynamics.

Looptijd

Positioneringen “loopt harder” en vanaf 2020 “move forward”. Website, Configurator, E-learning omgeving APEXperience, Tekst, SEO, SEA, Video, Fotografie, Dashboarding.

Deliverables

Apex Dynamics is samen met Merkelijkheid gegroeid van een nieuwe uitdager in de markt naar een leider en thought leader op het gebied van tandwielkasten, tandheugels, rondsels en smeersystemen.

Resultaat

Apex & Merkelijkheid

Apex Dynamics is voor ons hét voorbeeld van het succesvol laden van een positionering. Toen Apex Dynamics op de Europese markt haar intrede deed concurreerden zij in een markt met gevestigde namen. Zij waren de uitdager en er bestond een grote behoefte om al meteen een unieke positie in het hoofd van de potentiële klanten in te nemen. Samen ontwikkelden wij op basis van markt, merk en communicatie medio 2012 de positionering “Apex Loopt Harder”. Die drie woorden vormden de basis voor storytelling, campagnes en gedrag. Het “harder lopen” ging enerzijds in op het gedrag dat past bij de uitdager, een extreem hoge klantgerichtheid en anderzijds op de kwaliteit van hun producten die meer omwentelingen (RPM) dan die van de concurrentie aankonden. Deze positionering vormde de basis van het succes van de organisatie.

Medio 2019 was Apex Dynamics inmiddels marktleider op het gebied van spelingsarme tandwielkasten.  Apex Dynamics en vooral directeur Thom van Oss heeft sinds de oprichting altijd geïnvesteerd in innovatie. Samen met Merkelijkheid werden partners gevonden zoals University Racing Eindhoven, het Human Power Team en talloze andere studententeams. Maar ook bijvoorbeeld innovators en avonturiers zoals Edwin ter Velde van Clean To Antartica. Vanuit een visie op innovatie en het bijdragen aan deze innovatie niet alleen met geld maar juist ook met kennis en onderdelen levert Apex Dynamics een bijdrage aan de toekomst. De huidige positionering, die gaat over beweging (dat is immers wat overbrenging/tandwielkast doen) en die gaart over de toekomst is dan ook “move forward”.

Move forward met Merkelijkheid

Het “harder lopen” zat, zit en zal voor altijd in het DNA van de organisatie blijven. Dat deze extreme klantgerichtheid onderhevig is aan verdere digitalisering is een feit. Wij mochten in het afgelopen decennium de marketingpartner van Apex Dynamics zijn en ontwikkelden rond de positioneringen websites, honderden artikelen en video’s en een marketingsysteem dat leads genereert.

Bekijk hier de website

Door continue te sparren met Merkelijkheid, waarbij ze ons regelmatig een spiegel voorhouden (soms pijnlijk hard maar altijd fair), is het mede door hun aanpak gelukt om gezamenlijk onze commerciële doelstellingen te realiseren.

Thom van Oss

-

Apex Dynamics

Deze collega's hebben meegewerkt aan dit project

Jens Diepenhorst

Jens Diepenhorst

Developer

Ties Morskate

Ties Morskate

Merkstrateeg

Tal Gonen

Tal Gonen

Strateeg

Sam Verloop

Sam Verloop

Designer

Sam van Dalen

Sam van Dalen

Contentcreator

Emma Stroosma

Emma Stroosma

Marketeer

Vrijblijvend advies 

Welke aanpak past bij jouw bedrijf? Met concrete voorbeelden vertel ik je precies wat mogelijk is, en welke resultaten je gaat realiseren. In 30 minuten weet je precies wat we bieden.

Plan een gesprek

Bestel het boek