Antonius

Antonius is een klantgerichte marktleider voor de productie van complexe 3D-vormige producten. Het bedrijf ontstond meer dan 80 jaar geleden als fabrikant van vaak grote vessel heads/bodems en kegels voor de industrie en zet haar engineering- en productiekennis steeds vaker in om samen met opdrachtgevers al vroeg in het ontwerpproces maatwerkoplossingen te bieden. Samen met Antonius ontwikkelde Merkelijkheid een nieuwe positionering.

Manufacturing for Progress

De nieuwe positionering “Manufacturing for Progress” is voor Antonius van belang, omdat zij in de markt al een aantal jaren signaleert dat er een afnemende constructiekennis aanwezig is bij haar klanten in bestaande en voor Antonius nieuwe markten. Door voorwaarts te integreren in het ontwerp- en productieproces gaat Antonius veel meer toegevoegde waarde leveren. De markt voor vessel heads/bodems en kegels is vrij traditioneel en overzichtelijk. De laatste jaren ontstaan ook nieuwe markten, zoals renewable energy en carbon capture, die voor een aantal toepassingen in de basis gebruik gaan maken van (deels) dezelfde technologie.

Door minder als aannemer en meer als partner te gaan werken, kan Antonius haar unieke kennis en expertise beter inzetten. Samen met de opdrachtgever wordt het product ontworpen en geëngineerd. De nadruk ligt dus heel duidelijk op samenwerking, maakbaarheid en het optimaliseren van productie op schaal. Klanten hebben vaak niet maar één versie van het product nodig, maar meerdere. Hoe richt je dan je productieproces optimaal in en zorg je dat jouw product betaalbaar en produceerbaar is? Dat noemen wij “Manufacturing for Progress”.

Antonius is vanaf het begin een expert op het gebied van materiaalkennis en kennis van productieprocessen. Een expert die niet alleen veel engineering expertise heeft, maar het dus ook echt zelf kan maken. Samen met Merkelijkheid wil Antonius dat aan een groter deel van de markt, en dus juist ook aan potentieel nieuwe markten, duidelijk maken. Nadat, samen met Merkelijkheid, gewerkt is aan een nieuwe postitionering is vervolgens een nieuwe website gebouwd, zijn artikelen geschreven, een video gemaakt en voeren we nu met regelmaat online campagnes uit (op platformen als Google en LinkedIn) om de ontwikkelde middelen optimaal te distribueren en leads te genereren.

Bekijk hier de website van Antonius.

Het verschil dat wij hebben mogen ontwikkelen

Na de positionering hebben we de middelen mogen ontwikkelen. We hebben op basis van een plan van vereisten, een wireframe en designelementen gebouwd aan de nieuwe website waar de beeldtaal de positionering verder versterkt. Ook waren we verantwoordelijk voor de nieuwe video en het schrijven/redigeren van de juiste website teksten.

Antonius positionering

Videocontent & online vindbaarheid

Naast het concept en het script waren we verantwoordelijk voor de productie van deze prachtige video die de positionering “manufacturing for progress” perfect in beeld brengt door engineering en productie letterlijk naar elkaar te brengen.

De toekomst van Antonius

Met een positionering en middelen die staan als een huis, gaan we als partners verder met de online marketing van dit mooie en ambitieuze merk. Op basis van (SEO) artikelen en SEA advertising, en natuurlijk een constante analyse en regelmatige rapportage, mogen wij Antonius bijstaan met de implementatie van hun content marketing strategie. Dit gaat leiden tot meer merkwaarde, meer traffic, meer conversie en waardevolle leads.