Dashboarding
Design & DTP
Interview & Tekst
LinkedIn advertising
Positionering
Videocontent
Website
Whitepapermarketing

Antonius

Antonius is een klantgerichte marktleider voor de productie van complexe 3D-vormige producten. Het bedrijf ontstond meer dan 80 jaar geleden als fabrikant van vaak grote vessel heads/bodems en kegels voor de industrie en zet haar engineering- en productiekennis steeds vaker in om samen met opdrachtgevers al vroeg in het ontwerpproces maatwerkoplossingen te bieden. Samen met Antonius ontwikkelde Merkelijkheid een nieuwe positionering.

Elliptical Head

Sinds 2020 is Merkelijheid de marketing buitenboordmotor van Antonius.

Looptijd

Positionering, Website, Video, SEO-optimalisatie, SEA beheer en optimalisatie, Interview en tekst, Whitepaper, LinkedIn beheer, campagne en distributie.

Deliverables

Antonius heeft een grote digitale transformatie ondergaan vanuit een onderscheidende positionering. Alle middelen zijn in lijn gebracht en de traffic en het aantal conversies (leads) is enorm gegroeid.

Resultaat

antonius vessel heads
antonius terrein

Manufacturing for Progress

De nieuwe positionering “Manufacturing for Progress” is voor Antonius van belang, omdat zij in de markt al een aantal jaren signaleert dat er een afnemende constructiekennis aanwezig is bij haar klanten in bestaande en voor Antonius nieuwe markten. Door voorwaarts te integreren in het ontwerp- en productieproces gaat Antonius veel meer toegevoegde waarde leveren. De markt voor vessel heads/bodems en kegels is vrij traditioneel en overzichtelijk. De laatste jaren ontstaan ook nieuwe markten, zoals renewable energy en carbon capture, die voor een aantal toepassingen in de basis gebruik gaan maken van (deels) dezelfde technologie.

Door minder als aannemer en meer als partner te gaan werken, kan Antonius haar unieke kennis en expertise beter inzetten. Samen met de opdrachtgever wordt het product ontworpen en geëngineerd. De nadruk ligt dus heel duidelijk op samenwerking, maakbaarheid en het optimaliseren van productie op schaal. Klanten hebben vaak niet maar één versie van het product nodig, maar meerdere. Hoe richt je dan je productieproces optimaal in en zorg je dat jouw product betaalbaar en produceerbaar is? Dat noemen wij “Manufacturing for Progress”.

Antonius is vanaf het begin een expert op het gebied van materiaalkennis en kennis van productieprocessen. Een expert die niet alleen veel engineering expertise heeft, maar het dus ook echt zelf kan maken. Samen met Merkelijkheid wil Antonius dat aan een groter deel van de markt, en dus juist ook aan potentieel nieuwe markten, duidelijk maken. Nadat, samen met Merkelijkheid, gewerkt is aan een nieuwe postitionering is vervolgens een nieuwe website gebouwd, zijn artikelen geschreven, een video gemaakt en voeren we nu met regelmaat online campagnes uit (op platformen als Google en LinkedIn) om de ontwikkelde middelen optimaal te distribueren en leads te genereren.

Bekijk hier de website van Antonius

Deze collega's hebben meegewerkt aan dit project

Maxim Laan

Maxim Laan

Marketeer

Sam Verloop

Sam Verloop

Designer

Tal Gonen

Tal Gonen

Strateeg

Jens Diepenhorst

Jens Diepenhorst

Developer

Esther Barens

Esther Barens

Officemanager

Emma Stroosma

Emma Stroosma

Marketeer

Vrijblijvend advies 

Welke aanpak past bij jouw bedrijf? Met concrete voorbeelden vertel ik je precies wat mogelijk is, en welke resultaten je gaat realiseren. In 30 minuten weet je precies wat we bieden.

Plan een gesprek