Design & DTP
Positionering
SEO
Website

BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio (onderdeel van de FDMG) is een ijzersterk merk met een uitstekende reputatie. Al jarenlang zijn zij op het gebied van lineaire radiostations met focus op businessnieuws marktleider en steeds weer innovatief. Die innovatie blijkt ook uit het feit dat ze het niet-lineaire podcasting vroegtijdig hebben omarmd.

bnr

In 2020 was Merkelijkheid de marketing buitenboordmotor van BNR Nieuwsradio.

Looptijd

Digital huisstijl, Website design, Website realisatie.

Deliverables

Positionering als leider op het gebied van podcast versterkt en toename traffic en conversies.

Resultaat

BNR, dé Podcast expert

Die vroege adoptie heeft er aan bijgedragen dat BNR als dé Podcast expert gezien wordt. Hun redactie produceert verschillende prijswinnende, veelbeluisterde podcasts. Podcasts bereiken een grote doelgroep, van relatief jonge luisteraars – 66% is tussen de 23 en 44 jaar oud – die voor veel adverteerders steeds moeilijker te bereiken is.

Om het succes van de BNR podcastdivisie verder uit te bouwen is aan Merkelijkheid gevraagd een nieuwe website te ontwikkelen. Deze website moet niet alleen de positionering van BNR als leider in podcasting en innovatieve contentcreator verder benadrukken maar moet ook bijdragen aan commerciële doelstellingen.

Proces

In een oriënterend gesprek zijn eerst de wensen, eisen en doelen voor de website besproken. Hieruit volgde de website specificatie. Het definitief maken van de website specificatie zorgt ervoor dat we konden beginnen met het design van de website.

Alle besproken pagina’s, elementen en functionaliteit werden individueel ontworpen maar als één geheel gepresenteerd. Dit maakte het mogelijk om ook na de designfase nog andere combinaties van de ontworpen elementen te maken. Het website design werd gepresenteerd en op basis van de feedback verwerkt in het definitieve design.

Daarna is gestart met de realisatie van de website. We hebben BNR Nieuwsradio ook mogen ondersteunen met de content (copy/tekstproductie).

Huisstijl

BNR Nieuwsradio ontwikkelde een nieuwe huisstijl. Deze werd gelanceerd rond dezelfde periode als de ontwikkeling van deze website. Het is natuurlijk een mooie uitdaging geweest om de vertaling te maken naar een digitale omgeving en daarmee de basis neer te zetten voor andere digitale middelen. Om ook in de toekomst de uniformiteit te blijven bewaken hebben we een online web-style-guide ontwikkeld. Hieronder een selectie van (interaction) design elementen.

Deze collega's hebben meegewerkt aan dit project

Jens Diepenhorst

Jens Diepenhorst

Developer

Emma Stroosma

Emma Stroosma

Marketeer

Sam Verloop

Sam Verloop

Designer

Tal Gonen

Tal Gonen

Strateeg

Ties Morskate

Ties Morskate

Merkstrateeg

Rikkert Honing

Rikkert Honing

Designer

Vrijblijvend advies 

Welke aanpak past bij jouw bedrijf? Met concrete voorbeelden vertel ik je precies wat mogelijk is, en welke resultaten je gaat realiseren. In 30 minuten weet je precies wat we bieden.

Plan een gesprek