Delen
Vacatures bij Merkelijkheid:
Merkelijkheid

Vacature: Vormgever / Designer bij marketing bureau (INGEVULD door Sam :-))

*** Deze vacature is inmiddels ingevuld ***

 • Alle ruimte voor creativiteit en ontwikkeling
 • Zeer gevarieerd werk, grote afwisseling
 • Werk mee aan prijswinnende digitale middelen

Als Vormgever / Designer bij ons snelgroeiende B2B marketing bureau is geen werkdag hetzelfde. Soms werk je een paar dagen aan een webdesign voor een van de klanten die wij positioneerden. De andere keer aan een huisstijl en dan weer aan de opmaak van een whitepaper, of aan de briefing voor een collega of (externe) dtp’er uit ons netwerk. Wij zoeken dus een echte allrounder. Natuurlijk staat digital design aan de basis. Digital ligt jou ook goed, je gebruikt graag nieuwe technieken en experimenteert graag met nieuwe stijlen. We werken samen vanuit een prachtig kantoor in een voormalige Suikersilo precies tussen Amsterdam en Haarlem in. Heel goed bereikbaar met fiets, auto en naast een treinstation. We vinden het leuk als collega’s dat je vaak op kantoor bent, maar als het beter past om eens vanuit huis te werken, in overleg komen we er vast uit.

Over Merkelijkheid

Merkelijkheid is een bureau voor positionering en (online) marketing en werkt vooral voor echte B2B bedrijven in bijvoorbeeld industrie, IT en zakelijke dienstverlening. Succes meet je in deze markten niet op de korte termijn en daarom werken we vaak jarenlang samen met onze klanten. Onze oudste klant is al sinds onze oprichting (12 jaar geleden) bij ons. Maar dat is niet alleen omdat zij ons aardig vinden, we hebben er samen een succes van gemaakt!

Zakelijk succes voor een B2B bedrijf heeft veel verschillende bouwstenen. De belangrijkste is natuurlijk de website en online marketing, maar ook middelen zoals bijvoorbeeld evenementen en vakbladen spelen een rol. Wij verzorgen dit allemaal en zijn eigenlijk een complete marketingafdeling voor onze klanten. Ons team bestaat daarom uit specialisten op het gebied van positionering, marketing strategie, SEO, online adverteren, design, project management en website ontwikkeling.

Dat maakt ons werk ook heel divers. De ene dag werken we aan de content marketing strategie van een advocatenkantoor, de volgende dag is de nieuwe website van een high-tech fabrikant aan de beurt. Maar dat betekent niet dat we telkens het wiel opnieuw uitvinden. We hebben een eigen aanpak en methodiek die ervoor zorgt dat we snel en doelgericht aan de slag kunnen. En die gaan we jou ook leren.

Jouw werkdag

Om 9 uur is iedereen eigenlijk altijd wel binnen en kletsen we wat over het weekend, actualiteit of nieuwe ontwikkelingen bij klanten. Je werkt aan een groter project of stemt met de project manager af wat er moet gebeuren. Vandaag werk je in de ochtend aan de opzet van een nieuwe pagina voor op de website van een van onze klanten. Je hebt al eerder voor deze klant en binnen deze website gewerkt dus je weet precies wat de uitgangspunten zijn. Tussendoor vraag je een collega nog even om wat input over hoe zij verwacht dat we op deze pagina omgaan met fotografie. Voor de lunch is het ontwerp klaar en stuur je dit naar de project manager.

Na de lunch, die we altijd verzorgen en samen eten, staat er een whitepaper op het programma. Je bent eerder al gebriefd door een collega en hebt alle benodigde bestanden al klaar staan. Je ontwerpt een stramien waarmee we verschillende kanten uit kunnen en waarin de door het team geschreven content mooi naar voren komt. Tussendoor komt de project manager naar je toe met de vraag om een eerder opgeleverde website banner aan te passen zodat hij morgenochtend online kan. Als het whitepaper ontwerp daarna ook staat pak je nog wat kleine zaken op vanuit ClickUp (ons project management programma) en je e-mail.

De volgende dag ga je mee met een van onze consultants naar een opdracht. Als creative ben jij een waardevolle aanvulling in klanttrajecten waarbij de corporate story en merkeigenschappen moeten worden vertaald naar een visuele identiteit. Dat maakt jouw werk bij Merkelijkheid zo leuk, jij wordt al vroeg betrokken en jouw werk en creativiteit zie je dan ook terug in het uiteindelijke resultaat!

Je bent dus (onder andere) bekend met:

 • Adobe CC (InDesign, Illustrator, Photoshop)
 • Sketch, Figma, Adobe XD

Aanbod

Wij bieden jou een plek in een fijn team waar je aan veel verschillende (digitale) uitingen kan werken en kan groeien. Wij (jouw collega’s) prikkelen jouw creativiteit en jij daagt ons uit met jouw ontwerpen. Zo ontwikkelen we samen mooie middelen voor onze klanten. Afhankelijk van wat je kan (ervaring, kennis en kunde) verdien je € 2.500,- tot € 3.500,- per maand op basis van fulltime. Daar komt dan nog vakantiegeld bij.

Deze rol is trouwens ook (deels) in een freelance constructie in te vullen, al geniet een vast dienstverband echt onze voorkeur.

Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend dat je van ons krijgt zaken als:

 • Laptop(vergoeding)
 • Telefoon (als je die nodig hebt)
 • Leuke borrels (quiz!) en teamuitjes
 • Elke dag een heerlijke lunch
 • Fijne werkplek en leuk team
 • Reiskostenvergoeding

Verwachtingen

 • Je beschikt over een portfolio met (digital) designwerk
 • Minimaal 2 jaar werkervaring
 • Nederlands als moedertaal (of B2 taalniveau)
 • Minimaal 24 uur
 • Je vindt het leuk om eventueel door te groeien richting een senior/art-director rol

Wij verwachten dat jij passie hebt voor je vak en oog voor klant, kwaliteit en design. Dat betekent dat je het leuk vindt om nieuwe dingen te proberen en de laatste ontwikkelingen in de gaten houdt. Jij ontwikkelt als professional en jouw collega’s gaan dat stimuleren. Zo groeien we samen.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure verloopt als volgt:

 • Jij stuurt ons een brief en CV (of iets anders waarmee je laat zien dat je met ons wilt werken) en jouw portfolio
 • Wij nodigen jou uit voor een persoonlijk gesprek met een van de eigenaren
 • Tijdens het gesprek;
  • Maken we graag uitgebreid persoonlijk kennis
  • Bespreken we de functie en beantwoorden we jouw vragen over het werk en ons bedrijf
  • Vragen we jou naar jouw achtergrond, opleiding, ervaring en ambitie
 • Voor het tweede gesprek vragen we jou om een kleine case uit te voeren, zodat we ook zien hoe het is om met jou samen te werken
 • Na het tweede gesprek ontvang jij bij enthousiasme, van jou en ons, een aanbieding en hebben wij een arbeidsvoorwaarde gesprek op kantoor
 • Als we er samen helemaal uit zijn, ontvang jij jouw jaarcontract

Denk jij dat deze baan en Merkelijkheid goed bij jou passen? Solliciteren kan door jouw portfolio en motivatie te sturen naar [email protected]. Met sollicitaties zijn we blij, met acquisities niet.

Vragen? Bekijk alle veel gestelde vragen. Alle vragen
Deel dit artikel