Podcast

Positionering Bitcoin: Is het merk BITCOIN te vertrouwen?

Positionering Bitcoin: Is het merk BITCOIN te vertrouwen?
Weet jij wat Bitcoin uniek maakt? De #1 crypto currency is vaak vooral een rage. Verhalen over enorme koersstijgingen en jonge miljonairs domineren de media. Maar wij missen het gesprek over het onderwerp waar alles om draait: vertrouwen. Vertrouwen bepaalt de waarde van merken en dit staat – aan de hand van Bitcoin – centraal in deze podcast. Heb jij vertrouwen in Bitcoin?

Luister deze podcast op:

Elke twee weken een nieuwe aflevering over positionering met een analyse van een bijzonder merk of markt. Chiquita, IKEA, Lidl en Red Bull kwamen al aan bod. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere podcasts:

Bekijk andere podcasts

Positionering Bitcoin

Hier geen verhalen over mensen die vroeger pizza’s kochten met honderden bitcoins of schandalen van handelsplatformen die plots verdwenen met crypto’s van trouwe klanten: wij hebben het over ‘het merk BITCOIN’.

Bitcoin is een cryptocurrency of cryptovaluta, maar het is ook veel meer dan dat. In deze nieuwe aflevering van ‘Don’t be a penguin’ bespreken Tal, Ties en Bob de positionering van het merk BITCOIN en welke factoren meewegen in het succes en falen over de afgelopen jaren.

De meesten van ons kennen bitcoin van het nieuws. Vaak omdat de koers van de munt de lucht in schiet of afstevent op een enorm dal. Maar BITCOIN is veel meer dan een digitale munt die te verhandelen is op crypto beurzen: het is een merk. Een merk dat bestaat bij de gratie van het vertrouwen dat wij als consumenten er in hebben. Vertrouwen. Dat blijkt dan ook het kernwoord van deze aflevering. Maar hoe bouw je aan je vertrouwen, als merk? Dat is wat wij samen bespreken.

Wat weet je bijvoorbeeld van het Lindy-Effect? En wat hebben religie, geld en merken met elkaar gemeen? We praten over de oprichter van BITCOIN, de veelbesproken ‘whitepaper’, wie daadwerkelijk de merkidentiteit bedacht heeft en wat het beoogde is met de technologie. Ties en Tal zijn het niet met elkaar eens en gaan met elkaar de strijd aan om hun ideeën te verdedigen.

Don’t be a Penguin

Wil je input leveren voor onze show? Heb je suggesties voor thema’s of vragen voor Ties en Tal over marketing en positioneren? Stuur ze naar dontbeapenguin@merkelijkheid.com of laat een berichtje of comment achter waar je kijkt of luistert. Dank voor het kijken en tot de volgende!

Moet het korter maar ook leuk?
TIKTOK: https://www.tiktok.com/@merkelijkheid
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/merkelijkheid/?hl=en

podcast positionering bitcoin

Bestel het boek