Merkidentiteit

Website tekst schrijven: Het belang van een website tekst

Website tekst schrijven: Het belang van een website tekst
Website tekst schrijven met stopping Power

Als je iemand voor het eerst ontmoet is een eerste indruk bepalend. We zijn razendsnel – binnen één seconde – in staat een beeld te vormen. Uit onderzoek blijkt dat die eerste indruk voor 80% te bepaald hoe jij over iemand denkt, en dat deze moeilijk verandert. Een “verkeerd” beeld kan contact abrupt beëindigen of bemoeilijken. Online is dat net zo. Één verkeerde boodschap en bezoekers van je website zijn in “the blink of the eye” weg. Heeft je boodschap echter genoeg “stopping power”, dan is men echt binnen en krijg je de kans hen te overtuigen.

Search Engine Optimization (SEO)

We hebben het net gehad over het belang van tekst op je website, in het geval dat ze deze al hebben gevonden. Maar tekst draagt ook bij aan je vindbaarheid. De zoekmachine gebruikt uitsluitend de tekst van een website om de relevantie ervan voor een bepaalde zoekopdracht te bepalen. Zaken als; keyword dichtheid, aantal woorden, uniciteit etc. bepalen de waardering en plek in de zoekresultaten. Slechts 10% van het verkeer gaat naar zoekresultaten buiten de top 3, SEO overwegingen meenemen in je website tekst is essentieel dus.

Conclusie

Of een tekst nou kort of lang is, pakkend of juist heel inhoudelijk, tekst is de kern van iedere website. Waar je in real live ontmoetingen nog non-verbaal boodschappen over kunt brengen, is dat bij een website erg lastig. Zonder tekst geen communicatie, zonder communicatie geen verbinding, dialoog of business. Hoe ga jij om met website teksten, schrijf je ze zelf of laat je dit doen, wij horen het graag op Twitter en LinkedIn. Concreet hulp nodig met website tekst schrijven? Neem contact met ons op.

Prachtig voorbeeld van een website met veel beeld (design) en weinig tekst http://www.bienvillecapital.com/

Volgende week vertellen wij waarom veel websitebouwers vaak websites zonder tekst opleveren en hoe jij daar mee om kan gaan. Geinteresseerd in een ander aspect van website tekst? Kijk dan in ons overzicht welke artikelen we nog meer schreven of gaan schrijven.

Bestel het boek