Merkelijkheid

Nieuwe opmerkelijke werkelijkheid van Merkelijkheid

Nieuwe opmerkelijke werkelijkheid van Merkelijkheid

Wie kent het niet, dat verhaal van de schilder die zijn eigen huis nodig eens moet voorzien van een nieuwe laag verf. Zo was het ook bij ons, door alle mooie opdrachten kwam onze eigen marketing vaak op de laatste plaats. Enkele maanden geleden besloten we dat het de hoogste tijd was om dit structureel aan te pakken, en zijn we aan de slag gegaan. Met trots presenteren wij jullie dan ook de nieuwe opmerkelijke werkelijkheid van de Merkelijkheid! Een aangescherpt verhaal, een nieuwe huisstijl en een gloednieuwe website.

Het verhaal, de positionering

me_logo_m-los_witOnze core-business is het zoeken en creëren van opmerkelijke (merk)verhalen. Je zou denken dat het schrijven van ons eigen verhaal dan ook “een fluitje van een cent” moest zijn. De realiteit bleek anders, iets dat wij ook altijd merken bij onze opdrachtgevers. Hoe groter de betrokkenheid bij je eigen merk, hoe lastiger het vaak is om daar de kern uit te halen. Kortom, een buitenstaander die van een afstandje observeert komt vaak sneller tot de kern. Daarom hebben we gepraat; met onze opdrachtgevers, partners en iedereen die Merkelijkheid een warm hart toedraagt. Uit al die gesprekken kwam op de vraag “wat is Merkelijkheid”, het volgende naar boven:

  • Merkelijkheid zorgt dat het in orde komt (voor het verstrijken van de deadline)
  • Merkelijkheid is in staat om de kern te raken en daarmee een merk of middelen naar een hoger of volgend niveau te tillen
  • Het verhaal van de pinguïns en hun geringe onderscheidende vermogen dat jullie al sinds de oprichting vertellen blijft opmerkelijk

Deze findings hebben ervoor gezorgd dat we in staat zijn geweest om ons verhaal opnieuw uit te vinden, een verhaal waar ook de pinguïn weer een centralere rol krijgt. Welkom terug pinguïn!

Huisstijl verenigt harde en zachte aspecten

Nadat we ons verhaal scherp hadden zijn we aan de slag gegaan met een huisstijl die hierop aansluit en ons verhaal verder versterkt. Om te beginnen het logo, dit is opgebouwd vriendelijke zachtere blauwtonen gecombineerd met een strak lijnenspel (vlakken). Dat is precies waar wij voor staan, de zachtere creatieve kant gecombineerd met de hardere projectmatige aanpak. Als steunkleur in middelen zoals website gebruiken we steunkleuren geel en grijs. Geïnspireerd door de keizerpinguïn, in zijn natuurlijke habitat.

pinguin

Ook kozen we ervoor om voortaan als “Merkelijkheid” door te gaan in plaats van “De Merkelijkheid”. Het lidwoord “De” was ooit bij de oprichting in 2010 nodig om kracht bij te zetten maar inmiddels na 6 jaar kunnen we wel zeggen dat het schrappen van dit soort onnodige ballast, uit bijvoorbeeld het logo, het merk alleen maar sterker maakt.

merkelijkheid huisstijl ontwikkeling

Na uitgebreid onderzoek hebben we gekozen voor de combinatie van twee voor ons nieuwe fonts, Lato en Roboto Slab. Waar het sans serif font Lato strak en minimalistisch oogt, zorgt de combinatie in bijvoorbeeld titel met het meer klassieke Roboto Slab font weer voor die wisselwerking. Hard op planning en deadline, gecombineerd met de creatievere zachtere kant.

Deze huisstijl werd doorgevoerd in onze website en alle andere uitingen.

 

Nieuwe website is klaar voor de toekomst

Waar onze vorige site ‘slechts’ responsive was is deze volledig mobile-first ontwikkelt. Waarom? We schreven hier al een blog over maar in een notendop heeft dit de volgende redenen:

  1. Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon als primaire informatiebron
  2. Google geeft mobile-first sites een hogere ranking in de zoekresultaten
  3. Wij vinden het logisch dat als jij de moeite neemt om onze site te bezoeken, wij dan ons best doen dit zo leuk mogelijk te maken.
  4. We willen de beleving zo intuïtief als mogelijk maken, op alle devices. Daarom hebben we qua designrichting gekozen voor Material design, dat zich kenmerkt door eenvoud en flat design. Iets dat ook goed aansluit bij onze huisstijl die zich ook laat kenmerken door eenvoud en vlakken.

Het had nog best wat voeten in aarde. We ontvangen zo’n 7.000 unieke bezoekers per maand die allemaal onze expertise op het gebied van marketing, positioneren, merkidentiteit, jaarverslagen en websites raadplegen. Deze artikelen en informatiebronnen moesten allemaal goed bereikbaar en leesbaar blijven. Sterker nog, deze moesten nog beter bereikbaar en leesbaar worden.

De snelheid van de site is drastisch verbeterd (zo’n 300%) en naar onze mening de leesbaarheid ook. Hopelijk zijn er ook geen foutjes in geslopen maar mocht je er een tegenkomen tijdens jouw eerste bezoek, laat het ons dan weten.

Wat moet je zeker bekijken? Ons Portfolio geeft waarschijnlijk een goed beeld van waar wij plezier in hebben: het realiseren van onderscheidende positioneringen en fantastische middelen voor onze opdrachtgevers.

Met dank aan

Zoals al geschreven hadden we dit niet kunnen doen zonder input van alle mensen die Merkelijkheid een warm hart toedragen. Bedankt voor jullie tijd, inzet en waardevolle feedback! Wij zijn dan ook erg benieuwd naar wat jullie van het eindresultaat vinden.