Delen
Vacatures bij Merkelijkheid:
Podcast

Positionering Apple: Gloriedagen voorbij? – Podcast EP19

De positionering van Apple is al jaren ijzersterk, maar kan het merk dit wel volhouden? Geven we volgend jaar nog steeds € 1.500 uit aan de nieuwste iPhone? Onze experts stellen dat de innovatiekracht er wel een beetje uit is en dat het merk haar klanten praktisch gijzelt. Het bedrijf heeft een beurswaarde die gelijk is aan het BBP van India, als dat niet mainstream is. We bespreken waarom mensen een hekel aan Apple hebben, maar ook wat het bedrijf zo knap doet.

Luister deze podcast op:

Elke twee weken een nieuwe aflevering over positionering met als belangrijkste segment een kijk naar een bijzonder merk of markt. Hema, IKEA, Nike en Red Bull kwamen al aan bod. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere podcasts.

Bekijk andere podcasts

De hype rondom Crompouce

We eten crompoucen en bespreken de positionering van deze megatrend. We bespreken waar deze hype ineens vandaan komt en hoe bakkers hiermee om zouden moeten gaan, maar ook de kracht van platforms als TikTok en haar invloed op de commerciële wereld.

Positionering Apple: gloriedagen voorbij?

Apple Computers is voor velen het merk met een van de sterkste positioneringen ter wereld. iPhones zijn al jaren het boegbeeld in de smartphone industrie en MacBooks de meest felbegeerde laptops die er te krijgen zijn. Zelfs in de afgelopen jaren lukte het Apple nog om de markt van audio te ontregelen met haar AirPods. Maar velen vragen zich af hoe lang Apple het nog vol kan houden op deze weg en of het niet te lang inteert op het succes van het verleden. Innoveren ze nog wel genoeg, of melken ze de bestaande producten nu al te lang uit? Dit vragen wij ons af en bespreken waar mogelijkheden liggen voor nieuwe bedrijven.

Don’t be a Penguin

Wil je input leveren voor onze show? Heb je suggesties voor thema’s of vragen voor Ties en Tal over marketing en positioneren? Stuur ze naar [email protected] of laat een berichtje of comment achter waar je kijkt of luistert. Dank voor het kijken en tot de volgende!

Moet het korter maar wel ook leuk? TIKTOK: https://www.tiktok.com/@merkelijkheid INSTAGRAM: https://www.instagram.com/merkelijkheid/?hl=en

positionering apple

 

Vragen? Bekijk alle veel gestelde vragen. Alle vragen
Deel dit artikel