Podcast

Louis Vuitton: in de rij voor een tas van €25.000 – Podcast S2E3

Louis Vuitton: in de rij voor een tas van €25.000 – Podcast S2E3
Waarom staan mensen in de rij voor een peperdure tas? Hoe kan Louis Vuitton miljarden omzetten en toch haar klanten een gevoel van schaarste geven? Het grootste merk onder de vlag van luxe-concern LVMH bestaat al meer dan 150 jaar en is succesvoller dan ooit. En hoe kan het dat merken als Moët, Hennessy, Tag Heuer en Dior zo groot blijven? In deze podcast bespreken we de antwoorden en meer.

Luister deze podcast op:

Elke twee weken een nieuwe aflevering over positionering met een analyse van een bijzonder merk of markt. Hema, IKEA, Nike en Red Bull kwamen al aan bod. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere podcasts.

Bekijk andere podcasts

Positionering Louis Vuitton en LVMH

MOËT, HENNESY, LOUIS VUITTON zijn slechts enkele merken van het luxe-concern LVMH, een van de grootste bedrijven ter wereld, geleid door de rijkste man op aarde: Bernard Arnault.

Wij bespreken dit conglomeraat en haar mega succesvolle strategie aan de hand van Louis Vuitton: het flagship brand van LVMH. Wij vragen ons namelijk af wat er te leren valt van een bedrijf dat het ene na het andere succesvolle luxury brand uit de grond stampt. Want naast MOËT, Hennesy en Louis Vuitton zijn ook merken als DIOR, Sephora, Tag Heuer en nog vele andere onderdeel van LVMH.

Maar hoe kan een bedrijf zo succesvol zijn in het opzetten van tientallen luxury-brands? En waarom is de consument vatbaar voor hun marketing? Welke strategie hanteert LVMH bij Louis Vuitton en wat kunnen andere merken hiervan leren?

We duiken in de geschiedenis van LVMH, maar kijken ook naar de opkomst van luxemerken in het algemeen en proberen te voorspellen waar het naartoe gaat. We krijgen interessante inzichten van merkstrategen Ties en Tal en verwonderen ons over de diepgaande teksten van rappers en artiesten, waarvoor Hennesy en Louis Vuitton instituten zijn.

Don’t be a Penguin

Wil je input leveren voor onze show? Heb je suggesties voor thema’s of vragen voor Ties en Tal over marketing en positioneren? Stuur ze naar dontbeapenguin@merkelijkheid.com of laat een berichtje of comment achter waar je kijkt of luistert. Dank voor het kijken en tot de volgende!

Moet het korter maar ook leuk?
TIKTOK: https://www.tiktok.com/@merkelijkheid
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/merkelijkheid/?hl=en

 

positionering Louis Vuitton