Podcast

Positionering Disney+ of Netflix het sterkst? – Podcast EP7

Positionering Disney+ of Netflix het sterkst? – Podcast EP7
Iedereen gebruikt ze: streaming-services. Wij bespreken hoe de grootste merken in deze markt zich positioneren en over welke as ze dat doen. Onze positioneringsexperts zagen Netflix en Disney+, maar we kijken ook samen naar het ontstaan van deze merken, de oprichters en hun invloed en de toekomst van streaming versus social media.

Luister deze podcast op:

Elke twee weken een nieuwe aflevering over positionering met als belangrijkste segment een kijk naar een bijzonder merk of markt. Zeeman, Shell, Nike en Red Bull kwamen al aan bod. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere podcasts.

Bekijk andere podcasts

Positionering Sanpellegrino

Heb je je ooit verdiept in de markt van waterflesjes? Hij is enorm. We bespreken A merk Sanpellegrino, ontdekken een guilty pleasure van Ties en bespreken wat ervoor nodig is om een watermerk in de markt te zetten. Kan je je onderscheiden op basis van de kwaliteit van je water of is het enkel het etiquette?

Positionering en faillisement VICE

VICE-media is in de problemen geraakt en failliet. Het bedrijf kan gratis worden overgenomen met een schuld van 225 miljoen dollar. Wij kijken naar de positionering van VICE, waar het fout ging en welke invloed oprichter Shane Smith op het succes en de ondergang van dit eens zo invloedrijke merk had.

Positionering Disney+ en Netflix

Streamingiganten Netflix en Disney+ zijn veruit de grootste in de wereld. Uiteraard ondervinden ze hevige concurrentie van partijen als HBO Max, Amazon Prime en Hulu, en regionale partijen als Videoland, maar wat droeg bij aan hun succes? Wat maakt hen nu de grootste? En hoe verhouden zij zich ten opzichte van elkaar in deze markt van hevige concurrentie? Je hoort het verhaal van de oprichting en de belangrijkste keuzes die gemaakt zijn, waardoor deze merken nu toonaangevend zijn. En hoe moeten zij zich positioneren om hun toekomstige positie veilig te stellen?

Don’t be a Penguin

Heb je vragen over marketing of positioneren? Wil je in gesprek met ons komen of heb je suggesties voor inhoud van de show? Mail naar dontbeapenguin@merkelijkheid.com! Dit is een podcast van Merkelijkheid met Ties Morskate, Tal Gonen en Bob Morskate.

Bestel het boek