Online Marketing

9 video marketing feiten; waarom werkt video marketing?

9 video marketing feiten; waarom werkt video marketing?
Waarom werkt video marketing zo goed? We weten allemaal dat beeld meer zegt dan 1.000 woorden en veel mensen doen niets liever dan series bingen. Toch gebruiken veel bedrijven video marketing niet als onderdeel van hun marketing mix. Hoe zit dat met jouw bedrijf? Met dit artikel delen we 9 video marketing feiten waardoor jij vast gemotiveerd wordt om daar verandering in te brengen. We maken het hoe vervolgens concreet met een leuk voorbeeld.

Video content wordt steeds belangrijker, op Youtube wordt meer dan een miljard uur aan content bekeken en elk uur wordt er 30.000 uur aan content op het platform geplaatst. Video is nou eenmaal een goede manier om effectief met jouw doelgroep te communiceren. En veel mensen kijken liever een video dan dat zij een stuk tekst lezen. Kortom, video marketing is een kans om jouw boodschap onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.

Wil je blijven leren over Online Marketing?

Sluit je aan bij 2.250 Online Marketing professionals en ontvang wekelijks een mail met een nieuw inzicht, artikel of whitepaper.

  9 Video marketing feiten

  Mocht je video marketing nog niet inzetten, dit zijn 9 interessante feiten over video marketing:

  • Video’s zijn de meest populaire content op sociale media.
  • Video’s zijn gemakkelijk te delen op sociale media en andere online platforms, waardoor ze een groot publiek kunnen bereiken.
  • Video’s zijn meer dan 30 keer meer waarschijnlijk om op de eerste pagina van Google te ranken dan tekst alleen.
  • Video’s zijn in staat om de conversie tot wel 80% te verhogen.
  • Mensen herinneren zich video’s beter dan alleen tekst of afbeeldingen. Ze zijn dus meer geneigd om de boodschap te onthouden.
  • Video’s zijn een krachtig middel om de aandacht van mensen vast te pakken. Ze zijn in staat om de aandacht van mensen langer vast te houden dan alleen tekst of afbeeldingen.
  • Video’s zijn een effectief middel om complexe ideeën op een begrijpelijke manier uit te leggen.
  • Video’s zijn een krachtig middel om te communiceren met doelgroepen en om boodschappen over te brengen.
  • 55% van de mensen die dagelijks internet gebruiken bekijken elke dag video’s

  Krachtige feiten, maar de belangrijkste reden om video marketing in te zetten als bedrijf is dat het simpelweg zorgt voor meer website bezoekers, leads en zelfs conversies. Het is de ideale manier om een connectie op te bouwen met de doelgroep.

  Video marketing voorbeeld: Apex Dynamics en URE

  Onderstaande video van Apex Dynamics is door Merkelijkheid geproduceerd. In het interview gaat de directeur van Apex Dynamics in gesprek met een student van University Racing Eindhoven (URE), een studententeam dat door het bedrijf gesponsord wordt.

  Apex Dynamics sponsort vanuit haar Move Forward positionering verschillende studententeams en initiatieven. Hiermee wil het bedrijf een bijdrage leveren aan een gezonde technische sector en jongeren motiveren om te kiezen voor technische opleidingen. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende andere technische bedrijven, de doelgroep van Apex Dynamics, geïnteresseerd in de activiteiten van deze talenten. Naast de merkwaarde vergroot de video dus ook de naamsbekendheid van het merk.

  Wil je blijven leren over Online Marketing?

  Sluit je aan bij 2.250 Online Marketing professionals en ontvang wekelijks een mail met een nieuw inzicht, artikel of whitepaper.

   Aan de slag met video marketing

   Video marketing lijkt soms een hele klus. Van onderwerp naar concept, shotlist, productie, filmen en tot slot montage is al een traject op zich. En dan moet er ook nog voor gezorgd worden dat de video bij de juiste doelgroep terecht komt (distributie). Geen wonder dat veel bedrijven video marketing, ondanks de grote kansen, links laten liggen.

   Door samen te werken met een specialist kan je snel stappen zetten. Merkelijkheid werkt al jarenlang aan video marketing voor haar klanten actief in B2B én B2C omgevingen en weet precies hoe wij dit aan moeten vliegen. Zullen we eens sparren over de inzet van video marketing voor jouw bedrijf? We delen graag aansprekende cases over wat het onze klanten oplevert.