Lead generatie

Voordelen van visuele content bij lead generatie

Voordelen van visuele content bij lead generatie
Ontdek de kracht van visuele content voor lead generatie. In dit artikel zetten we de voordelen en verschillende soorten visuele content op een rij. Maar daar stopt het niet, we geven je ook 8 praktische tips om jouw eigen visuele content een boost te geven. Na het lezen van dit artikel sta je vast te popelen om zelf aan de slag te gaan. Met boeiende visuele content trek je de aandacht van je doelgroep, vergroot je hun betrokkenheid en genereer je meer leads.

Visuele content voor lead generatie

visuele content cruciaal lead generatie

Visuele content kan een boodschap maken of breken

Visuele content speelt een essentiële rol in moderne lead generatie. In een tijd waarin mensen constant worden overspoeld met informatie hebben visuele elementen de kracht om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen te betrekken bij je boodschap. Visuele content kan variëren van aantrekkelijke afbeeldingen en infographics tot boeiende video’s en presentaties. Het gebruik van visuele elementen in je lead generatiestrategie is van cruciaal belang omdat het de mogelijkheid biedt om complexe informatie op een gemakkelijk verteerbare manier te presenteren en een blijvende indruk achter te laten bij je doelgroep. Een goede manier om indruk te maken dus.

Voordelen van visuele content

Visuele content heeft een aantal voordelen bij het genereren van leads:

 1. Visuele content trekt de aandacht en nodigt mensen uit om verder te lezen of te verkennen. Het menselijk brein verwerkt visuele informatie sneller dan tekstuele informatie, waardoor visuele content sneller impact maakt en nieuwsgierigheid opwekt.
 2. Visuele content roept emotie op en dat zorgt voor een emotionele band met je doelgroep. Dat leidt tot een grotere betrokkenheid en een hogere kans op conversie.
 3. Verbeterde merkherkenning: Visuele content, zoals afbeeldingen en video’s, helpen bij het opbouwen van een herkenbaar en onderscheidend merk. Door consistente visuele elementen te gebruiken, zoals kleuren, logo’s en grafische stijlen vergroten bedrijven de herkenbaarheid van hun merk.
 4. Verhoogde deelbaarheid en bereik: Visuele content heeft vaak een groter potentieel om gedeeld te worden op sociale media en andere online platforms. Mensen zijn eerder geneigd visuele content te delen met hun netwerk, waardoor het bereik van de content kan groeien en nieuwe potentiële klanten kunnen worden bereikt.

Door slim gebruik te maken van visuele content in je lead generatiestrategie grijp je de aandacht van potentiële klanten en overtuig je ze om actie te ondernemen. Hierdoor vergroot je de kans op het genereren van waardevolle leads aanzienlijk.

Bovenstaande video van Audion laat op letterlijke spetterende wijze de voordelen van deze verpakkingsmachine zien.

Soorten visuele content voor lead generatie

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten visuele content die een belangrijke rol kunnen vervullen in lead generatie. Een aantal veelgebruikte delen we hier:

 • Video: Video’s zijn een krachtig medium om informatie over te brengen en de betrokkenheid van de kijkers te vergroten. Gebruik video bijvoorbeeld voor productdemonstraties, klantgetuigenissen, tutorials, webinars, maar er zijn natuurlijk nog veel meer smaken. Deel video’s vervolgens op websites, sociale media, YouTube en andere videoplatforms.
 • Infographics: Infographics zijn een leuke manier om complexe informatie op een beknopte en aantrekkelijke manier weer te geven. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om statistieken, onderzoeksresultaten, stappenplannen en andere relevante informatie te presenteren.
 • Afbeeldingen: Afbeeldingen zijn een veelzijdige vorm van visuele content die gemakkelijk de aandacht kunnen trekken. Gebruik afbeeldingen om producten of diensten te tonen, emotionele reacties op te roepen, sfeerbeelden te creëren of complexe concepten visueel weer te geven. Deel afbeeldingen vervolgens op sociale media, websites, blogs en andere online kanalen.
 • Interactieve inhoud: Interactieve inhoud, zoals quizzen, polls, calculators of interactieve infographics, bieden een leuke en betrokken ervaring aan potentiële klanten. Het helpt ze om meer te leren over een onderwerp en wekt hun interesse om contact op te nemen.
Merkelijkheid kleuren en emotie

Met deze afbeelding laten wij zien welke emoties we koppelen aan welke kleuren, een handig hulpmiddel om over de kleuren van jouw merk na te denken.

Tips voor het maken van visuele content

Ieder z’n vak, het proces van een videomaker is anders dan dat van de designer die werkt aan een infographic. Maar als opdrachtgever zijn er wél wat eenduidige tips en aandachtspunten die we je mee kunnen geven.

 1. Ken je doelgroep: Begrijp wie je doelgroep is, wat hen interesseert en wat hen motiveert. Pas je visuele content aan op hun behoeften en voorkeuren.
 2. Zorg voor visuele consistentie: Gebruik consistentie in kleuren, stijl, lettertypen en branding om een herkenbare visuele identiteit voor je merk te creëren.
 3. Houd het eenvoudig en overzichtelijk: Vermijd visuele overbelasting en zorg voor een duidelijke en eenvoudige boodschap. Maak gebruik van witruimte en heldere visuals om de focus te behouden.
 4. Kies de juiste formaten en afmetingen: Zorg ervoor dat je visuele content is geoptimaliseerd voor de platforms en kanalen waarop je het wilt delen. Pas afmetingen aan voor sociale media, websites en andere marketingkanalen.
 5. Maak gebruik van sterke visuele elementen: Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen, illustraties, iconen en grafieken om je boodschap te ondersteunen en de aandacht van de kijker te trekken.
 6. Vertel een verhaal: Maak gebruik van visuele storytelling om een emotionele connectie te creëren met je doelgroep. Laat je visuele content een verhaal vertellen dat resoneert met je potentiële klanten.
 7. Voeg een call-to-action toe: Vergeet niet om een duidelijke call-to-action toe te voegen aan je visuele content. Moedig kijkers aan om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het bezoeken van een website of het delen van de content.
 8. Test en optimaliseer: Experimenteer met verschillende visuele contentformaten en elementen om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Monitor en analyseer de prestaties van je visuele content en pas deze aan op basis van de verkregen inzichten.

Beste visuele content voor lead generatie

De juiste visuele content is een krachtig instrument voor jouw lead generatie. Je onderstreept jouw boodschap of zorgt er juist voor dat de doelgroep deze in korte tijd kan begrijpen. Hierdoor zet je sneller aan tot actie en zorg je voor een beter resultaat: meer leads. Door bewust te kiezen voor de visuele content die past bij jouw merk of actie steekt jouw lead generatie met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Wil je met ons sparren over de juiste visuele content voor jouw merk, of kan je gewoon wel wat hulp (of handjes) gebruiken? Kies vandaag nog voor de juiste visuele content en geef jouw lead generatie een boost. Neem contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen.