Merkidentiteit

Waarom worden websites vaak zonder tekst geleverd?

Waarom worden websites vaak zonder tekst geleverd?
Een feestelijk moment, de website is klaar! Althans, dat dacht je… Zodra je inlogt zie je overal Latijnse teksten staan. Althans, was het maar Latijn, dan stond er nog echt wat. Lorum Ipsum [wikipedia] teksten zijn pseudo-latijn en absoluut zonder enige betekenis. Waarom zien wij dat websites regelmatig zo worden opgeleverd? Omdat het schrijven van pakkende en onderscheidende teksten nog niet zo eenvoudig is. Al helemaal niet voor wat meer technisch en grafisch georiënteerde websitebouwers.

website tekst schrijven soms een puzzelDit is eigenlijk toch raar, dat het predikaat “af” wordt gegeven aan iets wat nog helemaal niet af is. Sterker nog, wij weten eigenlijk best dat de teksten belangrijker zijn dan het design. Want zonder tekst geen boodschap, maar zonder design is een boodschap toch goed over te brengen. Denk maar eens aan het lezen van een boek, daar hebben we geen beelden nodig om de boodschap te begrijpen. Of kijk eens naar dit mooie voorbeeld van super clean, text based websites met als enige design-element typografie: http://www.montylounge.com/ Wij vinden deze website verrassend prettig om te bekijken. Jullie?

Website tekst schrijven: taak voor experts

Veel websitebouwers zijn geen schrijvers of positioneringsexperts. Net zoals een aannemer geen tuinman is. Denk daarom altijd goed na – als je aan het oriënteren bent voor een nieuwe website – dat het niet alleen maar om design, vindbaarheid en functionaliteit draait. Misschien zelfs beter als je begint met de tekst, concreet in de vorm van het verhaal dat je wilt overbrengen. In de praktijk zien wij dat dit verhaal vaak al een eerste aanzet geeft voor het design en de functionaliteit. En dit zorgt er weer voor dat het design en functionaliteit het verhaal ondersteunt, en niet andersom!

Merkelijkheid levert websites mét de juisten teksten erin, wil je meer weten, neem dan contact op.

Dit stuk is onder deel van onze In de praktijk serie over website tekst schrijven. Wij publiceren wekelijks een nieuw stuk over dit onderwerp, volgende week: Waarom is het lastig teksten te schrijven voor je eigen website?

Bestel het boek