Merkelijkheid

Senior Consultant Xander de Groote versterkt Merkelijkheid

Senior Consultant Xander de Groote versterkt Merkelijkheid
Merkelijkheid groeit hard en om die verdere groei in goede banen te leiden is per juli 2021 ons team versterkt met Xander de Groote. In zijn functie van Senior Consultant is hij enerzijds betrokken bij strategische positioneringstrajecten en anderzijds verantwoordelijk voor de succesvolle marketing implementatie van die positioneringen. Xander heeft in het afgelopen halfjaar als freelancer al aan een paar mooie projecten van Merkelijkheid mogen meewerken. Omdat sprake was van een match zowel op inhoudelijk als professioneel vlak is de freelance samenwerking omgezet naar een indiensttreding. Inmiddels hebben diverse opdrachtgevers al kennis gemaakt met Xander.

Xander heeft ruime ervaring in het adviseren van bedrijven. Dat begon al toen hij zijn loopbaan bij ABN AMRO in de zakelijke sector startte. Na een aantal jaren accountmanagement koos hij voor marketing- en communicatiefuncties op het hoofdkantoor. Daarna ging hij als leidinggevende op een districtskantoor de sales weer in en bediende hij zakelijke MKB-klanten uit alle sectoren. Omdat marketing toch bleef trekken werd dan ook niet lang nagedacht over een unieke kans, het opzetten van ABN AMRO TV met een team van marketeers en producenten. Contentmarketing en videoproductie bleek al snel zijn ambitie en na dit succesvol een paar jaar gedaan te hebben was het ondernemerschap een logische stap. De afgelopen jaren heeft Xander als freelance videoproducent en content strateeg gewerkt.

Positioneren en strategie vormden altijd een deel van de content-marketing uitdaging, of zoals Xander verwoord “niet alleen maar aansprekende middelen ontwikkelen maar deze veel meer zien als een meetbaar onderdeel van de totale positionering en merkstrategie, dat is de toekomst van marketing”. Het was dan ook logisch dat dit het onderwerp was van een borrelgesprek bij een gezamenlijke kennis en de eerste kennismaking tussen Xander en Tal (oprichter Merkelijkheid).

Xander werkt fulltime bij Merkelijkheid. Als hij niet aan het werk is, maakt hij graag tijd vrij voor zijn gezin met drie zonen. Als ze hem missen, is hij sporten.

Merkelijkheid bestaat inmiddels uit een vast team van 10FTE, daarnaast werken we met een aantal vaste freelancers en beschikken we over stagiaires. Merkelijkheid is een absolute autoriteit op het gebied van positioneren maar heeft met dit vaste team ook de kennis en capaciteit voor de succesvolle implementatie. Het team bestaat uit consultants, marketeers (online en content), designers (digital/dtp), web-developpers en projectmanagers. Wij zijn ook na deze uitbreiding nog op zoek naar nieuwe collega’s op het gebied van digital design, front-end development en online marketing. Iets voor jou, vast of freelance?