020 854 01 88

Een unieke culinaire ervaring en een unieke positionering, perfect vertaald naar middelen zoals website, brochures en campagnes.

Restaurant Smit-Bokkum

Restaurant Smit-Bokkum uit Volendam is een begrip in Volendam en ver daarbuiten. Zij zijn de uitdrager en bewaker van de Volendamse eetcultuur, op een zeer hoog culinair niveau. Smit-Bokkum is opgericht in 1856, door de broers Jan en Evert Smit. Zij begonnen samen een Bokkumrokerij (Bokkum is gerookte haring), dit was officieel de eerste rokerij van Volendam. Later met de verhuizing naar de Volemdamse dijk en het ontstaan van het IJsselmeer ontstaond de palingrokerij, die nog steeds centraal staat in de culinaire beleving.

In 2003 is het restaurant en de winkel toegevoegd aan de rokerij. De historische stijl en het ambacht is hierbij behouden; het rookprocedé is zelfs nog exact zoals in 1856. De 6e generatie is inmiddels ook volop actief in het bedrijf, dat inmiddels als ESF® gecertificeerd bedrijf een uit­hangbord wil zijn voor het behoud van de traditionele IJsselmeeraal cultuur.

In het restaurant worden nog altijd de klassieke lokale gerechten bereid die vroeger door Tiny voor de vaste winkelklanten in de huiskamer van de Jozefstraat werden gekookt. Smit-Bokkum is daarmee een plek waar nostalgie, sfeer en gastronomie samenkomt, smaakvol aan het IJsselmeer.

Merkelijkheid heeft op basis van de unieke positionering de website ontworpen en gerealiseerd. Daarnaast hebben we als partners ook na de lancering van de custom website met WordPress CMS veel zaken mogen oppakken, zoals speciale actiepagina’s en design- en dtp werkzaamheden.

 

De custom WordPress website van restaurant Smit Bokkum