Soleo

Soleo is opgericht in 2008. Van B2C Salescenter ontwikkelde Soleo zich al snel tot multichannel contactcenter. Inmiddels beschikt Soleo over 10 locaties in de Benelux en één offshore locatie op Curaçao. De groeiende organisatie is de werkgever van ruim 900 werknemers.

Medio 2018 is door Merkelijkheid, in nauwe samenwerking met de directie, de positionering “de magie van klantcontact” ontwikkeld. Deze positionering heeft bijgedragen aan de groei en de integratie van acquisities.

De magie van klantcontact

Magie laat de toeschouwer in verwondering achter. Dit terwijl we weten dat het op zijn hoogst een slimme vaardigheid is die door continue herhaling geperfectioneerd is.

Dit geldt ook voor de magie van klantcontact. En laten wij daar nou heel veel ervaring in hebben!

Full service contactcenter

Als full service contactcenter biedt Soleo klantcontact via alle kanalen. Van Inbound Sales en Online Chat tot Outbound Acquisitie en Leadcampagnes en zoveel meer. Juist de gecombineerde inzet van mens en technologie zorgt voor de gewenste resultaten voor hun opdrachtgevers. De menselijke factor in de dialoog met klanten is en blijft belangrijk, al zal de inzet veranderen. Technologische oplossingen stellen Soleo in staat klantcontact efficiënt en effectief af te handelen en mensen vrij te maken voor het bieden van gepersonaliseerde oplossingen.

Al in de ontwerpfase gaat Soleo in gesprek over hoe en waar technologie ingezet kan worden. Daarin staat altijd centraal dat de inzet van technologie moet leiden tot betere relaties tussen hun opdrachtgevers en hun klanten. De belangrijkste waarde van onze totaalstrategie is dat hierin alle losse onderdelen slim en logisch met elkaar verbonden zijn. Het lijkt wel magie, maar het is een kunde.

Snel schakelen, meedenken en professioneel; dat zijn de 3 woorden die bij mij opkomen als ik aan onze samenwerking denk. Door de projectmatige aanpak in combinatie met een flexibele instelling heeft Merkelijkheid de Soleo website verder gebracht dan vooraf verwacht. Ik kijk uit naar verdere in- en aanvulling met verschillende vormen van content.
Sandra Hulsenboom
— Marketing & Communicatie

Het verschil dat wij hebben mogen ontwikkelen

Na het positioneringstraject hebben wij de vertaalslag gemaakt naar middelen. We waren verantwoordelijk voor het logo, de huisstijl, het webdesign, de websiteontwikkeling en de content (beelden en tekst). In 2022 hebben we op het bestaande WordPress platform een technische en design-upgrade doorgevoerd waardoor de website weer helemaal klaar is voor de komende jaren.

Bekijk de website live

Soleo positionering

De toekomst van Soleo

Met een positionering en middelen die staan als een huis, gaan we als partners verder met de online marketing van dit mooie en ambitieuze merk. Op basis van (SEO) artikelen en advertising, en natuurlijk een constante analyse en regelmatige rapportage, mogen wij Soleo bijstaan met de implementatie van hun content marketing strategie. Dit gaat leiden tot stijgende merkwaarde, meer traffic, meer conversie en waardevolle leads. Het vinden van nieuwe medewerkers is extreem belangrijk voor de organisatie, ook hierin mogen wij de organisatie ondersteunen met een “werken bij” omgeving en arbeidsmarktcampagnes (AMC).