020 854 01 88

Unieke online jaarverslag omgeving waarin de beheersorganisatie haar resultaten en bestuur transparant en duidelijk verantwoord aan voor leden

Buma/Stemra

Buma/Stemra is de collectieve beheersorganisatie voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers en zorgt ervoor dat zij een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Merkelijkheid is al jaren verantwoordelijk voor de realisatie van het jaarverslag en de presentatie daarvan in een online omgeving. Recente bestuurlijke vernieuwing heeft nog meer aandacht gevestigd op de verantwoording van de resultaten van de organisatie en hebben geleid tot een uitdagende vraag.

Klantvraag

Help ons met het bedenken én de realisatie van een unieke, online omgeving waarin Buma/Stemra haar financiële resultaten en bestuurlijke verslagen op een zo duidelijk mogelijke manier aan haar leden en aangeslotenen presenteert.

 

Hoe scoort jouw online marketing?

Krijg een helder rapport waaruit blijkt hoe jouw online marketing ervoor staat ten opzichte van jouw concurrenten. Geen automatische rommel, een van onze experts bestudeert daadwerkelijk jouw online marketing.

Merkelijkheid ontwikkelt een unieke en klantspecifieke online jaarverslagomgeving voor Buma/Stemra. Wij zijn hartstikke trots op het resultaat. Al sinds 2012 werken wij met Buma/Stemra samen aan de realisatie van hun jaarverslagen. In eerste instantie met name gedrukt maar de nadruk komt steeds meer op online te liggen.

Merkelijkheid was altijd verantwoordelijk voor het concept, een groot deel van de tekstrealisatie en de vormgeving. Het 2018 verslag moest bijdragen aan de koers die in de organisatie is ingezet, eentje die zich het best laat kenmerken door maximale transparantie richting de leden en aangeslotenen. Naast de realisatie van het “gewone” jaarverslag van zowel Buma als Stemra zijn wij extreem trots op het resultaat van de online variant. In een interactieve omgeving lijkend op een online music player laat Buma/Stemra precies zien wat er in het afgelopen verslagjaar is gerealiseerd en hoe dit zich verhoudt tot voorgaande jaren.

Een technische uitdaging was dat wij ons als eis hadden gesteld dat deze omgeving zowel op mobiel als andere schermformaten perfect moest functioneren. Omdat deze online applicatie mobile-first is ontwikkeld, is dat is gelukt. Iets dat wij nog niet eerder zagen als het gaat om online jaarverslag omgevingen.

Bekijk hier het resultaat

Werkzaamheden:

 • Concept
 • Wireframe
 • Usability design
 • Web development
 • Beeld redactie
 • Tekst redactie
 • Animatie
 • Testing

 

Wil jij jouw Online Marketing meetbaar maken?

Probeer dan vrijblijvend onze Domein Autoriteit scan en ontvang binnen 3 werkdagen;

 • Jouw huidige Domein Autoriteit.
 • Het link profiel van jouw Domein.
 • De gemiddelde spamscore van jouw Domein.

En dit allemaal in vergelijking met maximaal 3 concurrenten!