Merkelijkheid → Sinds 2022 naast Haarlem

Merkelijkheid bestaat meer dan 10 jaar. De oprichters van Merkelijkheid waren werkzaam bij een corporate communicatie bureau in Amstelveen. Daar hebben zij veel geleerd op het gebied van marketing vooral voor B2B bedrijven actief in de zakelijke dienstverlening en industrie. Zij waren destijds vooral actief op het gebied van vormgeving, webdesign, websiterealisatie en merkstrategie. In 2011 besloten de huidige oprichters dat zij klaar waren voor het zelfstandig ondernemerschap. De eerste klanten werden vanaf de keukentafel bij een van de oprichters in Amstelveen geholpen. Al snel bleek het Amstelveense full-service marketingbureau te groot voor de keukentafel en werd verhuisd naar een kantoorlocatie. Enkele locaties later werd ook het kantoorpand in Amstelveen te klein voor de groeiende organisatie en werd in 2022 verhuisd naar een aansprekende locatie, de Suikersilo’s in Halfweg. Inmiddels bestaat het vaste team van het bureau uit positioneringsexperts, marketeers, online marketeers, designers, digital designers, webdevelopers en projectmanagers. Daarnaast werken zij samen met een vast netwerk van freelancers en andere bureaus.

Team Merkelijkheid

Over Merkelijkheid

Het team van Merkelijkheid bestaat inmiddels uit meer dan 10 enthousiaste collega’s. Samen met opdrachtgevers bouwen wij aan meer merkwaarde, meer zichtbaarheid en meetbaar resultaat. Merkelijkheid wordt gezien als de externe marketingafdeling van talloze opdrachtgevers, vaak zijn dit B2B bedrijven actief in de zakelijke dienstverlening, industrie en hightech. Zij profiteren van diepgaande expertise, vaste aanspreekpunten en korte reactietijden van het marketingbureau uit de regio Haarlem. Bij Merkelijkheid staat het merk altijd centraal. Door eerst de positionering vast te stellen in een traject of workshop is er altijd sprake van meer inzicht, meer koersvastheid en meer rendement uit de inzet van marketingresources. Die positionering altijd centraal stellen is één van de unieke eigenschappen van het marketingbureau uit de Haarlemse regio.

Merkelijkheid beschikt over een vast team en heeft in het afgelopen decennium ook een groot netwerk opgebouwd. In dat netwerk zitten specialisten op vrijwel elk gebied van het marketing-spectrum. Inmiddels hebben talloze bedrijven uit Haarlem en de rest van Nederland ervaren wat een partnership met Merkelijkheid bijdraagt aan hun marketinginzet en resultaten.

 

Positioneren illustratie

Full Service Marketing Buro regio Haarlem

Merkelijkheid uit de regio Haarlem is full-service marketing. Onze opdrachtgevers uit de regio Haarlem en ver daarbuiten ervaren dagelijks het voordeel daarvan. Zij waren, voordat ze met Merkelijkheid een partnership aangingen, vaak meer een projectmanager dan een strategische marketeer. De aansturing van verschillende externe (freelance) marketeers was een dagtaak geworden. Het samenwerken met Merkelijkheid geeft niet alleen een impuls aan de kwaliteit en creativiteit van hun marketingstrategie en marketinguitingen, maar geeft vooral de opdrachtgever de mogelijkheid om samen te sparren over (nog) belangrijkere strategische marketingvraagstukken of bedrijfsvraagstukken. Daarnaast blijkt in de praktijk dat het samenwerken met minder partners, die wel in staat zijn verder in de klantketen te integreren, leidt tot meer plezier, efficiëntie en een beter resultaat.

marketing bureau haarlem

Positioneren in Haarlem

Positioneren is het bewust kiezen voor een marktpositie door bepaalde eigenschappen of kenmerken aan jouw merk te verbinden. Daardoor kan de doelgroep jouw merk moeiteloos onderscheiden van de concurrentie en de juiste keuzes maken. Cruciaal in een wereld waarin we dagelijks bestookt worden met marketing.

Een positionering is veel praktischer dan gekunstelde kernwaarden, een visie of mission statement. Het is een aansprekend, kort verhaal dat iedere collega (intern) en de doelgroep (extern) begrijpt en kan vertellen. De positionering leeft in de organisatie en wordt in de dagelijkse praktijk gebruikt om beslissingen te nemen op het gebied van marketing en communicatie. Dit maakt dat de marketingmiddelen voor jouw merk beter besteed worden.

online marketing haarlem

Online marketing buro Haarlem

Realiseer doelgericht leads en sales en bouw aan merkwaarde

Onze Haarlemse klanten zijn experts in hun vakgebied en trots op hun Haarlemse bedrijf, product of dienst. Wij zorgen ervoor dat onze klanten uit Haarlem online opvallen. In de snel veranderende online marketing wereld mogen wij onze expertise inzetten om hun verhaal te vertellen. We vinden leads, bouwen aan merken en helpen onze opdrachtgevers met het realiseren van hun groeidoelstellingen.

Grafiek positionering illustratie

Website laten bouwen Haarlem

Merkelijkheid is full service marketing. Het overgrote deel van onze werkzaamheden bevindt zich in het online spectrum. We hebben het dan over online marketing en online middelen zoals websites. Merkelijkheid heeft een vast digital team bestaande uit adviseurs, designers, developers en projectmanagers. Dit team bouwt custom websites (dus nooit template-websites) voor bedrijven uit de regio in Haarlem en ver daarbuiten. Dat doen we op een hele hands-on manier, en daardoor worden custom websites ook voor een grotere groep toegankelijk. Hoe we dat doen en wat de kosten zijn, kun je lezen op onze website-pagina.

Vrouw positioneren

Videoproductie in Haarlem

Video’s worden steeds belangrijker. Niet alleen omdat video’s bijdragen aan een betere vindbaarheid maar ook omdat video’s zorgen voor een verhoogde merkwaarde. Merken die video inzetten als integraal onderdeel van hun marketingmix hebben al snel een voorsprong op hun concurrentie. Merkelijkheid verzorgt voor haar opdrachtgevers in Haarlem en daarbuiten, de totale productie van video’s. Van het vaststellen van de doelen, het schrijven van een script, het filmen zelf tot aan de nabewerking en de distributie. Op ons video kanaal vind je een aantal videoproducties die wij voor opdrachtgevers in de regio Haarlem en daarbuiten mochten verzorgen.

Kantoor illustratie

Partnerships

Merkelijkheid uit de regio Haarlem is een certified Google Partner. Dat betekent dat wij door Google gezien worden als een kwalitatief hoogstaande aanbieder van bijvoorbeeld diensten op het gebied van Google Advertising. Alle bij Merkelijkheid werkende SEO en SEA specialisten zijn gecertificeerd. Daarnaast werken wij met partners en platformen voor distributie, online marketing, data-analyse en websiteontwikkeling zoals MOZ, Mailchimp & WordPress.

Schot in de roos
Wisseloord Studios

Wisseloord is een begrip in de muziekwereld. Zowel de nationale en internationale top van artiesten, producers, schrijvers en technici weten Wisseloord al decennia te vinden. Wisseloord is bekend om de befaamde studio’s, de groten der aarde hebben hier hun muziek opgenomen.

Snel schakelen?

Vertel over jouw positionering uitdaging

Direct concreet met ons sparren over jouw positionering- en/of marketing-uitdaging? Vul onderstaand formulier in en we komen snel bij je terug voor een afspraak in de Suikersilo’s te Halfweg. Dan hebben wij alle informatie om snel tot de kern te komen.
Nog sneller schakelen? → Bel ons gewoon op 020 – 854 01 88