LinkedIn-advertentiestrategie

Een goede LinkedIn-advertentiestrategie is cruciaal om succesvol te zijn op dit platform. Op deze pagina leggen we uit hoe je een effectieve LinkedIn-advertentiestrategie kunt opzetten om je marketing- en verkoopdoelen te bereiken. Het begint allemaal met het identificeren van de belangrijkste factoren, doelstellingen en doelgroepen. Vervolgens zullen we de verschillende campagne doelen van LinkedIn bespreken en uitleggen hoe je deze kunt integreren in je marketingstrategie, samen met het kiezen van een budget en de middelen die je kunt gebruiken.

Hoe adverteren op LinkedIn?

Wat is nou de best mogelijke manier om te adverteren op LinkedIn? Wij leggen dit uit aan de hand van een aantal stappen.

Stap 1: LinkedIn-advertentiecampagne: Fasen en doelen

Het is belangrijk om eerst te bepalen wat je wilt bereiken met LinkedIn-advertenties zodat je zo efficient mogelijk kan werken. Wil je een specifiek product promoten, meer merkbekendheid genereren, nieuwe leads genereren of informatie delen met je doelgroep? Met LinkedIn-advertenties kun je het allemaal bereiken. Bepaal daarom duidelijk je doelen en doelgroep voordat je begint en stem daar jouw strategie op af.

 

Stap 2: LinkedIn-advertentiestrategie: Vergeet de customer journey niet!

Het is belangrijk om te begrijpen hoe jouw doelgroep de customer journey ervaart en welke fase van die reis je de doelgroep wilt bereiken met je LinkedIn-campagne. Wanneer je bijvoorbeeld leads wilt genereren bevind je je in een latere fase van de reis dan wanneer je net begint met het opbouwen van merkbekendheid. Een goede LinkedIn-advertentiestrategie sluit aan op de customer journey,omvat meerdere campagnefases en verschillende campagnedoelstellingen.

 

Stap 3: LinkedIn-advertentiebudget

Je kunt je budget op twee manieren bepalen: hoeveel denk je nodig te hebben om je hele doelgroep te bedienen, of hoeveel wil je uitgeven om nieuwe (potentiële) leads te genereren? Het bepalen van het budget is afhankelijk van je doelstellingen en doelgroep.

 

Een effectieve LinkedIn-advertentiestrategie bestaat vaak uit een combinatie van merkbekendheid, websiteverkeer en leadgeneratie-campagnes. Door eerst merkbekendheid en websiteverkeer-campagnes uit te voeren, vergroot je de kans op meer leads uit de leadgeneratiecampagne, omdat er al een bepaalde herkenning is van je merk en aanbod. Met de juiste strategie en budgetten kun je LinkedIn-advertenties effectief inzetten om je marketing- en verkoopdoelen te bereiken.

Merkelijkheid realiseert succesvolle LinkedIn campagnes voor B2B bedrijven. Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Klantencase over NTS

Bekijk hier de NTS klantcase waarbij Merkelijkheid de resultaten en strategie laten zien van een LinkedIn campagne:

NTS

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto-)mechatronische systemen en mechanische modules, die de innovatie van haar klanten helpt te versnellen. Daarmee draagt NTS bij aan een duurzame, gezonde en toekomstbestendige wereld. Merkelijkheid is gevraagd om NTS te ondersteunen in het laden van de positionering met een contentmarketingstrategie.

B2B content marketing

Contentmarketing speelt een cruciale rol in de strategieën voor het genereren van leads in de B2B-sector. Dit komt doordat B2B-kopers tegenwoordig anders zoeken naar informatie. Ze zijn niet langer afhankelijk van verkopers of directe promoties, maar zoeken zelfstandig naar oplossingen voor hun problemen door online onderzoek te doen. Daarom is de inhoud van uw website en andere online kanalen nu belangrijker dan ooit.

Om het belang van contentmarketing voor B2B-leadgeneratie te begrijpen, moeten we kijken naar hoe B2B-kopers informatie zoeken. Ze starten hun zoektocht met een specifieke vraag, probleem of uitdaging in gedachten. Door contentmarketing toe te passen, kunnen bedrijven waardevolle informatie verstrekken in de vorm van blogs, whitepapers, e-books, webinars, enzovoort. Op die manier trekt contentmarketing de aandacht van potentiële klanten en informeert hen over het aanbod van het bedrijf.

Bovendien draagt contentmarketing ook bij aan het verbeteren van de reputatie van een bedrijf. Door nuttige en relevante inhoud te produceren en delen, positioneert het bedrijf zichzelf als een expert in het vakgebied en wint het vertrouwen van potentiële klanten. Dit vergroot de kans dat deze potentiële klanten later contact opnemen en uiteindelijk klant worden. Al met al speelt contentmarketing een belangrijke rol bij het aantrekken van potentiële klanten en het winnen van hun vertrouwen in de B2B-markt.

Merkelijkheid jou marketing partner

Merkelijkheid is gespecialiseerd in het realiseren en creëren van content in de B2B. Wij realiseren blogs, whitepapers, brochures, emails, films en nieuwsbrieven voor onze klanten in de B2B. Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?