Aalberts Industries

Aalberts Industries, opgericht in 1975 en beursgenoteerd sinds maart 1987, met meer dan 14.700 medewerkers wereldwijd is een belangrijke industriële speler. Het concern heeft 4 hoofdactiviteiten: Building Installations, Climate Control, Industrial Controls en Industrial Services.

Vraag

Het succesvolle en beursgenoteerde Aalberts Industries kreeg keer op keer de vraag “wat doen jullie nou precies?” Als het even minder goed ging in een bepaalde markt (automotive, bouw & installatie) moest men elke keer weer ‘aan de bak’ om duidelijk te maken dat juist de spreiding van activiteiten en de verschillen in economische omstandigheden per regio, bijdroegen aan een stabiel en succesvolle bedrijfsvoering.

Key findings

  • Diepe inhoudelijke (vak)kennis groepsmaatschappijen.
  • Deze kennis heeft een aanvullend (op elkaar) karakter.
  • In staat snel te reageren op veranderende marktomstandigheden.
  • In staat om doorbraken uit de ene markt op andere markten toe te passen.
  • In staat een ‘compleet’ portfolio aan te bieden.

Positionering

“De wereld van Aalberts Industries”

Een meer progressieve positionering zorgde ervoor dat de identiteit van Aalberts Industries behouden bleef terwijl het onderscheidend vermogen toenam. Logo, huisstijl en identiteit werden aangepast terwijl de toon en inhoud van de communicatie gelijk bleef.

Het stelde Aalberts Industries in staat om beter de breedte van haar portfolio in beeld te brengen, duidelijker te communiceren over de belangrijkste business units en een duidelijk en logisch beeld van haar resultaten te presenteren.